Het staat weer voor de deur: Carnaval! Dit volksfeest wordt door velen, zeker in het zuiden van Nederland en in België, gezien als de beste tijd van het jaar. Tijdens dit feest is uitbundigheid, spot en zotheid bijna een vereiste om mee te mogen doen, niet gek dus dat veel mensen er enorm van houden, want de rem kan er eventjes vanaf. Om in de feestsfeer te komen, zijn er leuke dingen die je kan gaan leren en die hebben we voor je op een rijtje gezet!

 

Wat hoort er nou echt bij Carnaval?

De viering van Carnaval is een wereldwijd feest dat in het teken staat van het “ongewone”. Daarom gebruiken veel culturen en tradities Carnaval als een moment waarop rollen worden omgedraaid en gedragsregels genegeerd worden. Met deze vrijheid wordt enorm veel creativiteit en vreugde gestimuleerd, waardoor iedereen opener en socialer wordt. De onderwerpen die daar goed bij passen hebben dus te maken met creativiteit, kunstzinnigheid en sociale skills.

Klik hier en krijg 7 dagen gratis toegang tot 150+ cursussen

Krijg 7 dagen gratis toegang tot 150+ cursussen. Klik hier.

Leuke thema’s die passen bij Carnaval

1. Kunst en Creatief

Kunst en creatieve vrijheid lijken altijd hun weg naar Carnaval te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de traditionele maskers, praalwagens vol kunstzinnige zaken en de outfits die mensen maken en dragen. Vandaar dat dit thema van alle thema’s het beste past bij dit grote volksfeest. Dus zeker een aanrader als je eens iets nieuws wil leren, zoals de cursussen hieronder:

 

Leer tekenen met een frisse blik

Altijd al mooie tekeningen willen maken, maar is het talent nog niet naar boven gekomen? Dan is deze tekencursus echt wat voor jou. In de cursus ga je aan de slag met het tekenen op basis van wat je ziet. Op een natuurlijke manier komt jouw tekentalent naar buiten. Met mooie tekeningen kan je bijvoorbeeld leuke decoraties maken voor een outfit of kan je iets ontwerpen. De mogelijkheden zijn dus reuze.

 

Prachtige make-up en visagie aanbrengen

Ook vroeger gingen mensen al met gedecoreerde gezichten de straat op. Tegenwoordig is het wel iets makkelijker om make-up te dragen en heb je veel meer keuze uit onder andere kleuren en texturen. Op een of andere manier passen make-up en visagie heel goed bij Carnaval. Dus het is misschien leuk voor jou om over visagie te leren!

 

Breng Carnaval in huis met mooie mandala’s

Carnaval is zeker ook het feest van de kleuren. Waarom haal je Carnaval niet in huis door thuis kleurrijke tekeningen te maken? In het bijzonder mandala’s, omdat deze mooie tekeningen zeker de aandacht trekken. Leer het daarom met deze cursus over het maken van mandala’s, dan maak je binnen no-time de mooiste tekeningen.

 

2. Talen

Wanneer wij denken aan Carnaval, denken we aan een multicultureel festijn, waarbij iedereen welkom is. Hoe leuk is het dan om met buitenlandse mensen te kunnen converseren in hun taal? Ons lijkt het heel tof! Daarom denken wij ook zeker dat het leren van talen goed bij Carnaval past.

 

Converseren met onze buren uit het zuiden

Als we aan België denken, dan denken we al vaak dat het eigenlijk gewoon bij Nederland hoort. Toch zijn er genoeg Nederlandstalige Belgen die we niet zullen begrijpen. Deze Belgen houden natuurlijk wel van een feestje, dus zijn ze meer dan welkom. Ga met ze in gesprek in hun eigen dialect, zoals het Oost-Vlaamse dialect, die je kan leren hier op Soofos.

 

Carnaval is een feest voor iedereen

Het uitsluiten van een groep mensen is een achterhaalt concept, maar toch kunnen we nog zoveel meer doen om iedereen in de maatschappij te betrekken. Denk bijvoorbeeld aan doven en slechthorenden. Zeker op het gebied van taal kunnen we dat stukken leuker maken, ook voor onszelf. Ga dus aan de slag met een cursus over de doventaal.

 

3. Geschikt voor feestjes

De laatste categorie is er een gevuld met diverse onderwerpen. Want een goed feestje, bestaat nooit uit maar één ding.

 

Zelf muziek maken op de gitaar

Is een feest zonder muziek eigenlijk wel een feest? Natuurlijk niet! Breng iedereen én jezelf helemaal in de feeststemming door gitaar te leren spelen. Ook is het spelen van de gitaar iets dat je kan doen ter ontspanning. Dus de dag na Carnaval kan je even helemaal tot rust komen!

 

Ook een goede wijn is niet misplaatst

Het is absoluut geen vereiste om te drinken natuurlijk, maar een lekker wijntje kan elk feestje doen aanwakkeren. Om een goede wijn te vinden moet je natuurlijk wel weten welke je nodig hebt. Juist dat leer je in de wijncursus op Soofos. Je maakt in elk geval een goede indruk als je met een echt goede wijn aankomt!

 

Wat is muziek zonder dans?

Op een feest moet er gedanst worden. Het maakt absoluut niet uit of je het kan of niet. Zelfs zonder gevoel voor ritme is het mogelijk om te leren dansen. In deze danscursus leer je simpele moves, waarmee je de aandacht van iedereen op de dansvloer trekt. Dans alsof er niemand kijkt!

 

Ga aan de slag met deze leuke cursussen en maak een feest van Carnaval!

Klik hier en krijg 7 dagen gratis toegang tot 150+ cursussen

Krijg 7 dagen gratis toegang tot 150+ cursussen. Klik hier.

21 mei 2019

0 Reacties op "Leuke dingen om te leren omtrent Carnaval"

    Geef een reactie op dit artikel

    © 2019 - Soofos B.V.