Deze 9 cursusonderwerpen zijn hot and happening in 2022!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Ga jij dit jaar voor een flinke carrière switch? Wil je altijd op de hoogte zijn van de laatste trends, technieken en meer? Ga er dan maar even goed voor zitten, want in deze blog zetten we 9 onderwerpen op een rijtje waar je in 2022 veel van gaat horen. Volg je een cursus over een van deze onderwerpen, dan ben je helemaal future-proof!

1. Het reilen en zeilen van freelancen

Steeds meer berichten op LinkedIn gaan erover hoe iemand eindelijk voor zichzelf kiest en gaat freelancen, en dat is mooi om te zien. Maar freelancen is een vak apart, en er komt heel wat bij kijken. Daarom zijn cursussen die handig zijn voor deze doelgroep enorm in trek. Hoe doe je bijvoorbeeld je belastingaangifte, hoe werken programma’s zoals Moneybird en hoe bouw je een aantrekkelijk portfolio? Als je hier verstand van hebt en het relevant kunt maken voor freelancers, dan zeggen wij: doen. Ga je zelf de sprong in het diepe wagen en voor jezelf beginnen, volg dan zeker dit soort cursussen!

2. NFT’s

‘’A non-fungible token (NFT) is a unique and non-interchangeable unit of data stored on a blockchain, a form of digital ledger.’’ Eh, wat?

Je hoort overal succesverhalen van mensen die investeerden in NFT’s en nu rondrijden in peperdure auto’s. Maar nog niet iedereen – inclusief ondergetekende – snapt nou echt wat NFT’s zijn – laat staan hoe je er geld mee kunt verdienen. 

Gelukkig zijn er heel wat mensen die dit wel goed kunnen uitleggen, en jou ook kunnen helpen om hier een slaatje uit te slaan. Wij zouden er niet van opkijken als er net zoveel cursussen over NFT’s komen als over crypto in het algemeen! 

3. Investeren en trading

Een huis kopen of een spaarrekening openen om wat aan je centen te verdienen? In die tijd leven we niet meer. Maar dat betekent niet dat mensen niet meer willen investeren – er is steeds meer interesse in het kopen van aandelen en andere vormen van investeringen, zoals trading. Of je er nou een passief inkomen of een spaarpotje voor later mee wil opbouwen, deze kennis is ontzettend handig om te hebben. Wij voorspellen dat er heel wat cursussen over gemaakt gaan worden, met een flinke ROI!

4. Blockchain 

Blockchain is een technologie die onder andere cryptocurrencies dekt. Het draait om een gedecentraliseerd systeem waar data wordt opgeslagen en het dient als een database. Een van de belangrijkste voordelen van deze technologie is dat gegevens goed beveiligd en onveranderlijk zijn. De blockchain wordt in steeds meer sectoren en bedrijven belangrijk, en het wordt tijd dat we het leren begrijpen. Dit onderwerp blijft wat ons betreft ook in 2022 groeien!

5. Work-life balance

Nu zoveel mensen vanuit huis werken, is de work-life balance nog lastiger te vinden. Dat leidt tot allerlei uitdagingen, en je mentale gezondheid kan heel wat te verduren krijgen. Onze voorspelling is dat in 2022 het aantal cursussen over dit soort onderwerpen alleen maar zal blijven groeien – en dat vinden we mooi om te zien, want dit soort onderwerpen moeten bespreekbaar gemaakt worden.

6. Robots en automation

Bang dat robots ons werk overnemen? Nee hoor, laat ze gerust de rotklusjes opknappen! Zo heb jij meer tijd over voor de dingen die er echt toe doen. Robotic Process Automation staat op de tweede plaats van het LinkedIn Emerging Jobs report. Vorig jaar groeide de vraag naar RPA ontwikkelaars met maar liefst 40 procent! Wij verwachten dat cursussen zoals deze Introductiecursus Robotic Process Automation (RPA) Ontwikkelaar UiPath alleen maar populairder worden, en terecht.

7. Artificial intelligence

En op de eerste plaats van Het Emerging Jobs report van LinkedIn…drumroll please…artificial intelligence (AI) en machine learning (ML). Met deze twee skills zijn de mogelijkheden eindeloos. We kijken ernaar uit om dit steeds vaker in cursussen terug te zien komen. 

8. Data science

Data wordt ook wel de ‘nieuwe olie’ genoemd. Maar om daar ook mee vooruit te kunnen, is het noodzakelijk dat mensen die data leren lezen en verwerken. Data science draait daar om, en dit onderwerp is al jaren groeiende. En dat blijft nog wel even zo, denken wij. 

9. UI/UX design

UI en UX design zijn vaardigheden waar veel vraag naar is vanwege een toename van nieuwe apps en websites, en daarvoor zijn niet alleen designers nodig die van leuke kleuren afweten, maar ook gebruikerservaringen kunnen ontwerpen. Op zoek naar een nieuw creatief beroep? Dit zou ‘m wel eens kunnen zijn.

Waar hoop jij in 2022 meer over te leren?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Artikel uit de categorie:

Ontdek onze cursussen, gratis.

Ben je nog niet uitgeleerd? Maak kennis met onze instructeurs. Echte mensen die hun passies met jou delen. Maak een gratis account en begin direct.

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 30 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.

Vul je gegevens in en ga direct aan de slag


Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.

Login op jouw account


Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les  in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.