De voordelen van mobiel leren

Rick de Bie
  | 
11 november 2019

Stel je eens voor: je zit in de trein en kijkt om je heen. Hoeveel mensen zitten er dan op hun telefoon? Waarschijnlijk allemaal, met de uitzondering daargelaten. Deze mobiele generatie doet alles online. We zijn ondertussen zo gesteld op ons apparaatje dat het alles toe vertrouwen. Hoog tijd dat we wat meer ‘goede’ dingen uit onze telefoons en tablets gaan halen. Wat is de beste manier en welk apparaat kan je het beste kiezen?

 

Leren op de computer

Een computer of laptop, wie heeft ze nog? Oké, iedereen dus. Deze prachtige apparaten stellen ons in staat prachtige dingen te maken, de beste games te spelen, de mooiste video’s te bekijken en, niet te vergeten, te werken. De computer leent zich enorm goed voor het volgen van online trainingen en is dan voor de meeste van onze gebruikers het favoriete apparaat. Een klein dingetje, een desktopcomputer neem je niet even lekker mee naar het park of in de trein.

 

De beste cursussen voor op de computer

De computer is vooral geschikt voor technische online trainingen, denk aan de cursussen over Adobe, Microsoft en andere exacte vaardigheden. Dit omdat cursussen over deze onderwerpen enigszins vereisen dat je de stof nadoet. Dus ben je uit jezelf al meer geneigd naar deze onderwerpen en ben je praktisch ingesteld? Dan is de computer of laptop waarschijnlijk de beste optie.

 

Leren op de smartphone

Deze prachtige apparaatjes stellen ons in staat om te doen en laten wat we willen, waar we ook zijn, en wanneer we ook zijn. Het is dus niet al te gek om te bedenken dat iedereen er veel waarde aan hecht en waarschijnlijk meer contact hebben met hun telefoon dan met andere mensen. Het maakt de smartphone ook uitermate geschikt om zomaar even ergens te gaan leren. In het park, in de trein, waar dan ook. Mobiel leren heeft overigens meer toegevoegde waarde dan blind scrollen door Instagram en Facebook. Klein nadeel is helaas wel dat je de oefeningen meestal niet direct uit kan doen, zoals met een online training Photoshop.

 

Leren op de tablet

Ook de tablet is een apparaat voor velen om een online training te volgen. In verhouding wordt de tablet veel minder gebruikt dan de computer en de mobiele telefoon. Maar dezelfde online cursussen die het goed doen op mobiel, doen het ook goed op de tablet.

 

De beste cursussen voor op mobiele apparaten

Mobiele apparaten nemen dus het vermogen om in de praktijk te oefenen weg. Dat is jammer, want mobiel leren is enorm nuttig en flexibel. De cursussen over minder exacte onderwerpen, zoals meditatie of yoga, lenen zich uitstekend voor mobiele apparaten. Zo kan je in het park gewoon luisteren naar meditatie, omdat je daarvoor niet vast zit aan één locatie.

 

Dus? Mobiel leren of op de desktop? Wat doe jij?

Artikel uit de categorie:
Tips

0 Reacties op "De voordelen van mobiel leren"

  Geef een reactie op dit artikel

  Leer onbeperkt met Soofos Plus

  • Onbeperkte toegang tot 200+ Nederlandse cursussen
  • Probeer 7 dagen volledig gratis
  • Maandabonnement vanaf €19 per maand
  Probeer 7 dagen gratis Meer informatie over Soofos Plus
  soofos plus cursussen op laptop
  © 2020 - Soofos B.V.