Online Cursus YouTube Videomarketing

Stefan Rooyackers · 3 februari 2022
Deze cursus legt het je uit. Het bespreekt onder meer waarom korter beter is als het gaat om de lengte van je video’s, wat de insights-module van YouTube je kan leren, hoe je kunt adverteren op YouTube en waar je op moet letten bij het toevoegen van een titel en beschrijving aan je video’s.
 • 4 Hoofdstukken
 • 19 Lessen
 • 1 Toets
 • 6u 13min
 • Cursus Certificaat

Dit staat je te wachten:

 • Alles over videomarketing.
 • De geheimen van online video kennen.
 • Leer YouTube-marketing kennen en toepassen.
 • Aan de hand van videolessen en opdrachten.

Zet YouTube in als videomarketingkanaal!

Tijdens mijn Social Media Strategie-cursussen stel ik (Stefan Rooijakkers, van IMNL) vaak twee vragen aan mijn cursisten. Deze vragen zijn: “Wie van jullie kent YouTube?” en “Wie van jullie heeft nog nooit een video bekeken op YouTube?”. Je kunt het antwoord waarschijnlijk al raden, want bij de eerste vraag gaan de vingers unaniem de lucht in en bij de tweede vraag blijft het stil! Het belang van video is zo groot, dat er marketing op gericht wordt, namelijk: videomarketing!

YouTube heeft geen introductie nodig. De grootste videowebsite (of althans de grootste website die enkel aangewend wordt voor video-doeleinden) ter wereld is namelijk een vast begrip geworden. Maar wat kun je nu eigenlijk doen op (en met) YouTube, behalve video’s bekijken? Waarom zou het een interessant social media platform voor jou en je bedrijf kunnen zijn?

Wat ga je leren in deze online cursus videomarketing met YouTube?

In deze cursus ga je stapsgewijs ontdekken wat je allemaal met YouTube kan. Ook ga je kijken hoe jij het effectief in kan zetten voor jouw bedrijf. Het bespreekt onder meer waarom korter beter is, als het gaat om de lengte van je video’s. Ook ervaar je wat de insights-module van YouTube je kan leren. En ga je ook nog eens kijken hoe je kunt adverteren op YouTube en waar je op moet letten bij het toevoegen van een titel en beschrijving aan je video’s. Tot slot komen er nog enkele andere aspecten van videomarketing aan bod, waar je van kan profiteren!

Wat krijg je in deze cursus videomarketing?

Leer YouTube tot in de puntjes kennen.

Ga effectief aan de slag met videomarketing met grootste videozoekmachine ter wereld.

YouTube-strategieën stap voor stap uitgelegd.

Inclusief toets en certificaat van deelname aan de cursus.

Bevalt de cursus niet? Dan kun je deze binnen 14 dagen kosteloos annuleren.

Over de instructeur

Stefan is een van de eerste internet marketing pioneers van Nederland. Op basis van zijn ervaring als online marketeer heeft Stefan meerdere online cursussen en trainingen ontwikkeld die jou en jouw website verder helpen. Stefan is er in gedreven er voor te zorgen dat deze kennis zo toegankelijk mogelijk zijn, door zijn cursussen altijd scherp te prijzen. Stefan heeft onderhand 10 boeken geschreven en zijn eigen online cursussen bedrijf opgericht, "De Internet Marketing Academy". De meest populaire cursussen van zijn academie zijn hier op Soofos te volgen.

Reviews

3.6 Gemiddelde beoordeling

8 Beoordelingen

 • 5
  2
 • 4
  3
 • 3
  1
 • 2
  2
 • 1
  0
 1. Hoofdstuk 1 introductie. Slecht opgenomen video met onzekere verteller. Voornamelijk kijk je naar reclame video’s.

  Hoofdstuk 2 ontdek youtube. Korte 40 seconde gemiddeld videootjes die dan weer hard zijn dan weer zacht zijn en zelfde slechte verteller.

  Hoofdstuk 3 videomarketing. Is de rede dat deze cursus nog 2 sterren kreeg in plaats van 1 ster, want professionele spreker die duidelijk is met goeie video’s. Alleen zijn dit opnamen van 6 jaar geleden en vraag ik me af hoe relevant het vandaag nog is met de snel groeiende industrie. Daarnaast was het echt puur gericht op affiliated marketing. Jammer dat het niet ook verteld over gewone video’s. Maar ik zou zeker naar deze instructeur van hoofdstuk 3 weer luisteren als hij nieuwe video’s zou uitbrengen die wat meer up to date zijn.

 2. Heel erg nuttig. De verschillende hoofdstukken hadden verschillende sprekers en stijlen. Zelf vond ik de opleider van hoofdstuk 3 super fijn. Een echte marketing man waar het enthousiasme vanaf sprong. Ik hou alles van hem aannemen haha, heel overtuigend! De lessen waren nuttig, heel veel goede tips & tricks. Je kan er zelf direct meer aan de slag na deze cursus. Erg goed! (tip: achtergrond muziek weglaten, dit leidt erg af en voegt niks toe. Ook werd er gesproken over templates die onder de les te vinden zouden zijn, maar ik zag niks)

 3. Ik ben ontzettend blij dat ik deze keuze heb gemaakt om deze cursus echt effectief te volgen. Ik heb er heel veel vanop gestoken. Jammer dat er geen samenvatting is in de vorm van een e-book om zo alles netjes te kunnen nalezen. Heb nu bijna voor elke video notities moeten nemen. Mag ik daar een ebook van maken en delen of niet?

 4. Het eerste deel van de cursus is vooral voor mensen die zeer weinig kennis hebben van YouTube. Het tweede gedeelte ging over de marketing en ik denk dat veel mensen hier wat aan hebben

29Levenslange toegang
Of
Volg deze en alle andere cursussen gratis met Soofos Plus (vanaf €12,50 p/m)
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 40 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.

Vul je gegevens in en ga direct aan de slag

Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.

Login op jouw account

Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les  in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.