Volg je droom!

Jessica van der Spek · 26 November 2021
Deze cursus helpt jongeren bij het vinden van hun passie. Je onderzoekt je persoonlijkheid, interesses en talenten, en maakt de eerste stappen op weg naar jouw ideale toekomst.
 • 5 Lessen
 • 1u 15min
 • Incl. Certificaat

Dit staat je te wachten:

 • Ontdek wat jouw waarden zijn.
 • Ontdek waar je passie ligt.
 • Stel je ideale toekomst samen.
 • Volg je droom en ga passend om met tegenslagen.

Je droom volgen. Makkelijk gezegd. Maar wat als je helemaal geen droom hebt? Wat als je niet weet wat jouw passie is? Wat als je geen doel in je leven hebt? De meeste jongeren staan nooit stil bij wat ze écht belangrijk vinden en modderen maar wat aan. Als ze hun ouders, leerkrachten en vrienden maar tevreden houden, vinden ze het wel best. Ze worstelen zich een weg door de middelbare school, zonder te weten wat het nut ervan is. Velen krijgen later een baan die ze niet écht leuk of belangrijk vinden, maar ach, er moet toch brood op de plank. Zonde! Zou je niet liever een leven leiden waarin je echt zinvol werk doet? Zou je niet liever werk doen dat niet alleen je baas of je klanten, maar ook jóú gelukkig maakt?

In deze workshop ga je ontdekken wat jíj eigenlijk wilt. Niet je ouders, niet je leeftijdgenoten, maar jíj. Vervolgens bedenk je manieren om je doelen te bereiken, zonder daarbij om te komen van de honger. Vind je passie, volg je droom! Daar word je een stuk gelukkiger van.

Over de instructeur

Jessica is orthopedagoog-generalist en gespecialiseerd in het werken met hoogbegaafde kinderen. In haar praktijk Adviesbureau Hoogbegaafdheid Pluspunt onderzoekt en begeleidt ze al ruim twaalf jaar zogenaamde 'dubbel bijzondere' kinderen en hun ouders. Bij dubbel bijzondere kinderen is er sprake van hoogbegaafdheid én een leer- of ontwikkelingsprobleem zoals ADHD, autisme, dyslexie, dyscalculie of faalangst. Naast het werk in de praktijk schrijft ze boeken voor ouders en leerkrachten én voor de kinderen zelf.

Beoordelingen

3.5 Gemiddelde beoordeling

12 Beoordelingen

 • 5
  4
 • 4
  2
 • 3
  3
 • 2
  2
 • 1
  1
 1. Het was fijn om deze cursus te doen. Weer even realistisch na te kunnen denken in deze situatie in Nederland.
  Vond het een echte inspiratie.

 2. Ik ben al 29, maar wilde deze cursus toch doen. Het heeft mij geholpen om weer even stil te staan bij mezelf. Wat vind ik belangrijk, waar ben ik goed in en wat wil ik nu eigenlijk bereiken

 3. Inhoud is niet professioneel en wordt ook nog kinderlijk gebracht. Er wordt alleen maar met sheets gewerkt. Totaal niet de moeite waard en zonde van de tijd.

9Levenslange toegang
Of
Volg deze en alle andere cursussen met Soofos Plus (vanaf €12,50 p/m)
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 71 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

Liever een live gesprek? Plan een demo in →