Online Cursus Digitaal Tekenen in Photoshop

Leer in deze online cursus alles over digitaal tekenen in Photoshop. Ontdek de mogelijkheden van de verschillende tekengereedschappen van Photoshop.
 • 5 Hoofdstukken
 • 25 Lessen
 • 1u 50min
 • Incl. Certificaat

Dit staat je te wachten:

 • Alles over digitaal tekenen in Photoshop.
 • De geheimen van digitaal tekenen kennen.
 • Leer Adobe Photoshop kennen en gebruiken.
 • Aan de hand van videolessen en opdrachten.

Leer digitaal tekenen en schilderen in Photoshop

Digitaal tekenen en schilderen is natuurlijk een vak apart. Geen wonder dat professionele grafische ontwerpers er enorm veel aandacht aan besteden. Met de opkomst van grafisch werk en de vraag naar hoogstaande digitale producten heeft ook het digitale tekenen een belangrijkere rol gekregen. Hoog tijd om te leren hoe je digitaal tekent en schildert met Photoshop. Het programma van Adobe kent namelijk veel verschillende tekengereedschappen. Je kan onder andere gebruik maken van kleuren, verlopen, penselen en verschillende patronen.

 

Omschrijving van deze online cursus digitaal tekenen

In deze cursus maak je kennis met de uitgebreide technieken voor zowel tekenen en schilderen in Photoshop. Deze cursus voor de echte creatieveling helpt je bij het maken van fantastische digitale tekeningen en schilderwerken. Je leert alles over het gebruik van kleur en van de uitgebreide tekengereedschappen. Je ontdekt ook de mogelijkheden van de (huisgemaakte) penselen en zal zien dat er eindeloos veel opties zijn. Met deze opties en instellingen ga je zelf aan de slag. Zo leer je snel hoe je zelf uiteenlopende dingen kan tekenen en schilderen. Met behulp van tools zoals de natte vinger, het vervagen en het verscherpen manipuleer je jouw eigen creatie.

Daarnaast ga je aan de slag met het corrigeren van fouten en leer je bijvoorbeeld werken met de gumfuncties. Je ontdekt dat er verschillende opties zijn voor het uitwissen van foutjes en je leert al deze opties kennen. We gaan ook zelf kleuren, verlopen en patronen maken en deze toepassen op onze eigen creaties. Sla ze vervolgens op in een bibliotheek, zodat je ze later nogmaals kunt gebruiken. Leer hoe je deze bibliotheken kunt uitwisselen met andere Photoshop-gebruikers.

Let op! De video’s zijn Nederlands gesproken maar er wordt wel gebruik gemaakt van de Engelse Interface.

 

In deze online cursus leer je:

De standaard tekengereedschappen van Photoshop kennen en gebruiken;

De speciale tekengereedschappen van Photoshop kennen en gebruiken;

Werken met de verschillende gumfunctionaliteiten;

Hoe je zelf kleuren, verlopen en patronen kan toepassen in Photoshop.

 

Waaruit bestaat deze online cursus digitaal tekenen?

De cursus bestaat uit 25 uitgebreide instructievideo’s, waarmee jij digitaal leert tekenen en schilderen met Adobe Photoshop. Je gaat naast het volgen van de instructievideo’s ook aan de slag met de bijgeleverde oefenbestanden. Hiermee leer je sneller hoe digitaal tekenen werkt. Het is daarom ook handig om Photoshop te hebben, zodat je mee kan doen met de oefeningen. Heb je nog geen Creative Cloud abonnement of Adobe Photoshop? Bekijk dan hier de website van Adobe! Je hebt na aanschaf van de cursus 24/7 toegang tot de cursus en de oefenbestanden. Naast het feit dat alle video’s Nederlandstalig zijn ingesproken, krijg je na afronding van de cursus ook een certificaat van deelname, waarmee je kan laten zien dat jij digitaal kan tekenen en schilderen met Photoshop.

 

Ga aan de slag en leer digitaal tekenen in Photoshop!

Disclaimer: Dit artikel bevat een affiliate link. Dat wil zeggen dat als jij je aanmeldt via deze link, Soofos hier een kleine bijdrage voor ontvangt.

Cursus Inhoud

Alles uitklappen

Over de instructeur

Belinda Kampf

28 Cursussen

Mijn naam is Belinda Kampf. Ik ben al jaren actief in de grafische sector en weet alles van de programma’s waarmee jij grafisch kunt ontwerpen. Na lang zelf actief te zijn geweest als grafisch ontwerper geef ik nu voornamelijk les over alles wat met design te maken heeft. Na veel offline les gegeven te hebben, heb ik nu van de belangrijkste kennis gebundeld in online cursussen. Met deze kennis kun je zelf snel aan de slag. Met behulp van video's en oefenbestanden kun je op je eigen tempo leren door te doen. Ik hoop ook jou enthousiast te krijgen en help je met veel plezier op weg in de grafische sector.

Ratings and Reviews

4 Avg. Rating

8 Ratings

 • 5
  3
 • 4
  3
 • 3
  1
 • 2
  1
 • 1
  0
 1. Ben erg blij met de cursus fijn om de basis dingen ergens netjes te hebben staan so dat ik altijd nog even terug kan komen als ik iets vergeten ben.

 2. duidelijke uitleg ideaal als je nog weinig kennis hebt van photoshop, maar ook voor de wat gevorderde zitten er leuke dingen tussen.

 3. Een heel heldere cursus. Erg leerzaam. Soms wat snel, maar met herhaling prima te doen.
  Bedankt
  Jos van Meel

 4. Ik heb al best veel design cursussen via Soofos gevolgd, waaronder een paar van Belinda. Wat ik jammer vind aan haar cursussen, is dat ze bij de omschrijving van de cursus vaak de indruk wekt, echt ergens met je naar toe te werken en tot een eindresultaat te komen. Uiteindelijk blijkt dit dan helemaal niet zo te zijn, zo ook bij deze cursus.

  In deze cursus worden eigenlijk alleen de gereedschappen besproken. Ze laat je verschillende soorten tekengereedschappen zien, en op eenvoudige wijze wat het verschil in effecten daarvan is. Meer dan dat is het niet. Dat vind ik erg jammer! Voor mensen zoals ik, die al wat bekender zijn met Photoshop, leer je niet veel nieuws. Dat maakte voor mij de cursus niet heel interessant, waardoor ik mijn concentratie begon te verliezen.

  Desalniettemin 2 sterren, maar dan meer omdat ik bij elke cursus wel iets nieuws leer, dus ook bij deze.

 5. Uitgebreid leren hoe je de gereedschappen kan gebruiken om eigen creativiteit te botvieren.
  Duidelijk uitgelegd.

29Levenslange toegang
Of
Volg deze en alle andere cursussen gratis met Soofos Plus (vanaf €12,50 p/m)
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+43 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 30 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.

Vul je gegevens in en ga direct aan de slag


Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.

Login op jouw account


Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les  in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.