De cursus in het kort:

Jezelf kennen en daarmee de basis leggen voor een succesvolle start.
Marktkennis verzamelen en vertalen naar je marketing en communicatie
Branding en positionering
Financieel fundament voor je bedrijf

Wil jij een eigen bedrijf gaan starten?

Een goed begin is het halve werk, wordt er gezegd. Ondernemen is een vak, maar je kunt het gelukkig wel leren. Je staat elke dag voor nieuwe kansen, mogelijkheden en uitdagingen. Dat is natuurlijk prachtig, maar er komt ook veel op je af. Hoe pak je dat nou aan en word je succesvol in dat wat je graag doet en waar je goed in bent?

 

Waarom deze cursus?

Bij ondernemen komt gewoon ontzettend veel kijken. Hoe begin je? Hoe kom je aan je klanten? Wie zijn je klanten eigenlijk? Hoe zit het met de financiële kant van het verhaal? Maar ook andere aspecten, zoals je mindset en ondernemersvaardigheden zijn van belang. Wanneer is het een goed idee om voor jezelf te beginnen en wanneer kun je beter nog even wachten?

Het is al jaren een bekend probleem dat de meeste startende ondernemers het niet halen. Zij slagen er niet in voldoende geld te verdienen om hun bedrijf draaiende te houden. Het gaat hier het meest om eenmanszaken, doorgaans ook wel ZZP-ers of ZP-ers genoemd. En nu is het niet zo dat deze mensen geen goede ideeën hadden of niet goed waren in hun vak. Nee, ze hadden zich onvoldoende verdiept in ‘het vak’ ondernemen. En dat is zonde, want het is te leren.

De cursus ‘Sterk starten’ legt het broodnodige fundament wat je nodig hebt om sterk van start te gaan. Het is een inhoudelijk sterk en logisch opgebouwde training die je helemaal kunt toespitsen op jouw situatie.

 

Voor wie is de cursus?

De cursus is bedoeld voor iedereen die minder dan een jaar geleden voor zichzelf is begonnen of overweegt om voor zichzelf te beginnen. Juist dan is het goed om na te denken over èn te werken aan een stevige basis voor jouw idee en bedrijf. Ook is deze training erg geschikt wanneer je gewoon meer wil weten over wat er allemaal bij komt kijken als je voor jezelf wilt beginnen.

 

Wat ga ik leren?

De cursus bestaat uit 13 modules. Elke module bestaat weer uit een korte professionele film en een E-book met verdere uitleg over het onderwerp van de module en je krijgt ook steeds praktische opdrachten. Op deze manier werk je spelenderwijs aan je eigen ondernemingsplan, waarmee je de markt op kunt.

De eerste modules gaan vooral over: jou! Jij bepaalt immers het succes van je bedrijf. Hoe beter jij jezelf kent en weet wat je wilt, hoe beter dat is. In de modules leer je kijken naar de cruciale ondernemersvaardigheden, je sterktes, je zwaktes maar bijvoorbeeld ook naar de manier waarop jij tegen het nemen van risico’s aankijkt en wat dat dan betekent voor jouw ondernemersavontuur.

Na het afronden van de eerste modules komt de bedrijfsmatige kant aan bod. Hoe ga je je geld verdienen? Hoe bepaal je je doelgroep en je prijs? Hoe bereik je je doelgroep eigenlijk? Hoe zet je je marketing- en communicatie op? Hoe regel je je administratie en hoe kun je optimaal samenwerken met anderen?

Door na te denken over al deze zaken zorg je voor een stevig fundament en voorkom je onnodige (en vaak dure) beginnersfouten.

Gun jezelf deze cursus en investeer in jezelf. Je verdient het dubbel en dwars terug!

Veel succes,
Oscar Bulthuis

Leer onbeperkt met Soofos Plus

Deze cursus is gratis te volgen door abonnees van Soofos Plus.
 • Toegang tot deze én alle andere online cursussen
 • Blijf jezelf ontwikkelen en leer nieuwe vaardigheden
 • Leer onbeperkt vanaf €8,25 p/m
Direct aanmelden
soofos plus cursussen op laptop

Over de Instructeur

Profielfoto

Oscar Bulthuis

Wat leuk dat je interesse hebt in een van mijn trainingen. Laat ik mij even voorstellen. Ik ben ondernemer en auteur en als parttime docent 'Ondernemerschap' verbonden aan een Hogeschool. Ik ben tevens de oprichter en drijvende kracht achter De Startersacademie. Ik help graag mensen op een heldere en toegankelijke manier met ondernemen en alles wat erbij komt kijken.Mijn missie: zoveel mogelijk mensen helpen om succesvol zelfstandig te ondernemen. : de wereld wordt een stuk leuker, als meer mensen doen waar hun hart ligt. Ik ben auteur van onder meer 'Ondernemen is net reizen' (2013) en 'Nooit meer voor een baas je bed uit!" (2019), boeken waarvan inmiddels respectievelijk de vijfde en derde druk zijn verschenen.Na heel veel gereisd te hebben en een een carrière in het marktonderzoek ben ik in 2011 voor mijzelf begonnen als business mentor en trainer en sinds 2018 geef ik ook parttime les in Ondernemerschap op Hogeschool Windesheim. Ik vind het leuk om bij studenten 'het luikje' ondernemen in hun hoofd te openen.Mijn lessen en trainingen staan bekend als hoogwaardig, toegankelijk en leuk. Geen droge kost, maar dynamische content, die jij meteen kunt toepassen. Lessen die nu ook voor jou beschikbaar zijn!Maak kennis met een van de proeflessen en als je meer over mij wil weten.. Google gerust! :-)Veel succes !Oscar

Bekijk meer cursussen van Oscar Bulthuis →

Cursusoverzicht

Start vol zelfvertrouwen
Module 1: De cruciale ondernemersmindsetPROEFLES 00:30:00
Module 2: Drijfveren in kaart brengen 00:30:00
Module 3: Doelen stellen en globale planning 00:30:00
Module 4: Oriëntatie: SWOT-analyse 00:30:00
Module 5: Het omgaan met risico’sPROEFLES 00:30:00
Module 6: Het maken van een ondernemingsplan (inclusief template) 00:30:00
Module 7: Marktonderzoek 01:00:00
Module 8: Bepaal je doelgroep 00:30:00
Module 9: Positionering 00:30:00
Module 10: Marketing en Communicatieplan schrijven 00:30:00
Module 11: Financiën en begroting 00:30:00
Module 12: Metgezel en netwerken (inclusief extra e-book netwerktips) 00:30:00
Module 13: Timemanagement en Planning 00:30:00
Bonus: Eerste twee hoofdstukken van onze vervolgcursus!
Module 14: De start van het avontuur!PROEFLES 00:30:00
Module 15: Cultuurshock en strategiePROEFLES 00:30:00

Reviews

4.4

4.4
8 beoordelingen
 • 5 Sterren3
 • 4 Sterren5
 • 3 Sterren0
 • 2 Sterren0
 • 1 Sterren0
 1. waardevolle training

  5

  Bij het doorlopen van de training, word je steeds zelf in de actieve modus gezet. Het is een goed opgebouwde en inspirerende training. Oscar heeft een prettige manier van kennisoverdracht; hij heeft duidelijke en heldere tips zonder dat het belerend is.
  tip: neem de tijd voor de cursus, zodat je aan de opdrachten kan werken.

 2. 5

  Een paar jaar geleden via een opleiding ook de basis geleerd van ondernemen. Deze cursus was een prettige afwisseling van de video’s en e
  Books.

 3. Erg leerzaam!

  5

  Dit was een leuke interessante cursus. Ik heb er veel van geleerd als beginnend ondernemer. Bedankt!

 4. goed!

  4

  makkelijk te volgen en je kon bepalen waneer je de les volgde! aanrader

 5. Nuttig

  4

  Ik heb hier veel aan gehad top!

 6. Leerzaam

  4

  Erg leuke en leerzame cursus over het ondernemingsvak.

 7. Aanraden waard

  4

  Makkelijk te volgen op eigen tempo, kort en duidelijke uitleg video’s die echt gebaseerd zijn op de bijbehorende modules. is aanraden waard..

Gemaakt met in NL © 2021 - Soofos B.V.