Cursus Mandala Tekenen voor Beginners

In deze uitgebreide online cursus laat ik je zien hoe jezelf eenvoudig de mooiste mandala's zelf kunt tekenen. Ik help je jouw creativiteit wakker te schudden en je inspiratie de vrije loop te laten nemen. Naast het tekenen van mandala's leg ik je ook meer uit over de diepere betekenis en help ik je ontspannen.
 • 12 Hoofdstukken
 • 45 Lessen
 • 5u 17min
 • Incl. Certificaat

Dit staat je te wachten:

 • Alles over het tekenen van mandala.
 • De geheimen van werken met kleur kennen.
 • Leer de technieken zelf te gebruiken.
 • Aan de hand van duidelijke videolessen.

Waarom mandala’s leren tekenen?

Als kind tekenen we heel erg graag. Maar op het moment dat we ouder worden en gaan zoeken naar een hobby valt tekenen vaak als eerst af of wordt het zelf volledig over het hoofd gezien. Veel mensen hebben het idee dat ze niet mooi kunnen tekenen en leggen daarom het bijltje naast zich neer. Toch kan tekenen een heel vrij en ontspannen gevoel op wekken. Juist ook bij volwassenen. Voor volwassenen is het tekenen van een mandala een goede optie.

Wil jij zelf een volwassen tekening maken, en deze trots aan iedereen kunt laten zien? Terwijl je veel plezier en ontspanning ervaart tijdens het tekenen? Dan is mandala tekenen (en deze cursus) echt iets voor jou!

 

Waarom deze online cursus mandala’s tekenen?

Bij het tekenen van een mandala komt meer kijken dan dat je in eerste instantie misschien zou verwachten. Je moet weten wat de trucs zijn en welke hulpmiddelen je kunt gebruiken. Daarnaast help ik je jouw creativiteit te stimuleren en nieuwe inspiratie te vinden.

 

Neem bewust een moment voor jezelf en ontspan door tekenen en meditatie

 

In de cursus teken je al direct zelfstandig je eerste mandala. In totaal leer je tien verschillende ontwerpen kennen. Daarnaast leer je weer hoe het is om plezier te hebben in het tekenen en het voel je fijn wanneer je tekent.

 

Dit krijg je in deze cursus mandala’s tekenen

Stap-voor-stap uitleg over mandala-tekentechnieken.

Heldere voorbeelden van alle tips en trucs.

Leer diverse teken- en kleurtechnieken.

Leer meer over de betekenis van de kleuren en vormen die je gebruikt.

Inclusief prettig ingesproken ontspanningsoefeningen / geleide meditaties.

Ontdek hoe je intuïtief tekent.

Leer over de betekenis achter jouw tekeningen.

Na aankoop kun je direct aan de slag en zijn alle materialen 24/7 en onbeperkt toegankelijk. Je hebt geen tekenervaring nodig om te starten met deze cursus. Deze cursus is dus ook geschikt voor beginners!

 

Ga vandaag nog aan de slag met mandala’s of een andere creatieve cursus!

Cursus Inhoud

Alles uitklappen

Over de instructeur

Kim heeft in 2008 haar opleiding tot lesgeven in mandala tekenen afgerond. Daarin heeft ze alles geleerd over de betekenis van kleuren, vormen en plaatsen in een tekening. Ze is vervolgens direct aan de slag gegaan met lesgeven bij Spiritueel Bewustzijn. In 2015 vond Kim het tijd voor een nieuw stap en wou ze meer mensen kennis laten maken met het tekenen van mandala's. Ze heeft daarom de mandala academie opgericht en is begonnen met het maken van een online cursus. In deze online cursus helpt ze jou weer plezier te krijgen in tekenen en jouw creativiteit aan de wakkeren terwijl je leert ontspannen. Benieuwd? Kijk dan bij haar online cursus mandala tekenen voor meer informatie.

Ratings and Reviews

5 Avg. Rating

2 Ratings

 • 5
  2
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. De basiscursus Mandala teken van de Mandala Academie is echt een feestje. In 12 lessen leer je de mooiste mandala’s tekenen. In je eigen tempo kan je aan de slag gaan. De lessen zijn goed opgebouwd met een intro, een meditatie (die zijn fijn ingesproken), de meeste lessen hebben verschillende tekenoefeningen voor het echte werk begint: dé opzet van de mandala. Elke les belicht Kim weer een nieuw aspect: golven, spiralen, rechte lijnen, kleurgebruik, spiegelen etc. En ze blijft erop hameren dat iedereen kan tekenen en dat niets fout is en dat alles goed is 🙂 En in de video maakt ze zelf ook schoonheidsfoutjes en benoemt die ook, ze noemt het smokkelen 😉 Ze reageert altijd op vragen, via de mail of via de besloten facebookpagina. Echt een aanrader

 2. Ik had al een tijdje van een afstand zitten kijken naar de Mandala Academie en bedacht dat dit te hoog gegrepen was voor mij. Waar zouden we toch zijn zonder onze gedachten he 🙂 Maar doordat ik eerst de gratis uitleg gedaan had van Kim en bleek dat ook ik een mandala kon tekenen, werd ik enthousiast en heb me opgegeven voor de basiscursus mandala tekenen. Iedere les wordt er door Kim een nieuw onderwerp besproken en je kunt het net zo vaak terug kijken als je zelf wilt. Ook de oefeningen zijn heel prettig om te doen! Kim blijft je ondersteunen als je vragen hebt, op welke manier dan ook. Ze reageert snel waardoor je ook niet te lang hoeft te wachten als je ergens tegenaan zou lopen. Er is een groep waar je met elkaar de kunstwerken kunt delen en kunt zien hoe verschillend 1 opdracht uitgewerkt kan worden. Ik vind het een prachtige cursus, ben blij dat ik er aan begonnen ben en hoop nog vele jaren zelf door te gaan. De kleurboeken die ik ooit aangeschaft had, liggen nu eigenlijk wel doelloos in de kast…. want er gaat niets boven een eigen gemaakte tekening!

127Levenslange toegang
Of
Volg deze en alle andere cursussen gratis met Soofos Plus (vanaf €12,50 p/m)
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 30 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.

Vul je gegevens in en ga direct aan de slag


Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.

Login op jouw account


Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les  in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.