Cursus Nederlandse Gebarentaal (NGT)

Wil je de Nederlandse Gebarentaal leren? Dan is deze cursus ideaal voor jou! We gaan aan de slag en zullen veel oefenen, zodat je jezelf binnen de kortste keren verstaanbaar kunt maken in de Nederlandse Gebarentaal.
 • 22 Hoofdstukken
 • 123 Lessen
 • 20 Toetsen
 • 5u 35min
 • Incl. Certificaat

Dit staat je te wachten:

 • De Nederlandse Gebarentaal leren spreken.
 • Aan de hand van videolessen en opdrachten de Nederlandse Gebarentaal leren.
 • Leer de belangrijkste gebaren gebruiken.
 • Ga aan de slag met oefenopdrachten zodat je de Gebarentaal het snelst leert.

Leer de Nederlandse Gebarentaal spreken (NGT)

Ga in deze cursus aan de slag met het leren van de Nederlandse gebarentaal. In deze online cursus leer je op een interactieve wijze met oefeningen en instructievideo’s NGT spreken. Deze cursus is geschikt voor iedereen, dus ook mensen die nooit eerder iets gedaan hebben met deze taal. Ben je dus een beginner of wil je jouw kennis even opfrissen? Dan is deze cursus echt wat voor jou. Je gaat de belangrijkste gebaren leren en leert korte gesprekken te voeren en te begrijpen.

Wat is de Nederlandse Gebarentaal?

De Nederlandse Gebarentaal (NGT) is de natuurlijke taal van prelinguale dove mensen in een land. Elk land met een dovengemeenschap heeft zijn eigen taal. Gebarentalen zijn namelijk niet afgeleid van gesproken talen, maar hebben zich net als gesproken taal spontaan ontwikkeld, waardoor bijvoorbeeld een eigen grammatica is ontstaan en er per regio eigen dialecten bestaan.

Net als bij gesproken talen, kunnen dove mensen uit het ene land dus niet vanzelfsprekend communiceren met dove mensen uit een ander land, omdat ze elkaars taal niet begrijpen.

Voor wie is deze cursus?

Deze gebarentaalcursus is voor beginners. Heb je dus nog nooit Nederlandse Gebarentaal (NGT) geleerd? Of wél, maar in een heel ver verleden? Of heb je niet veel tijd om een taal te leren? Gebruik dan deze cursus om eraan te beginnen. Je hoeft geen gebaren te kennen, we beginnen namelijk vanaf de basis.

Wat gaan we leren?

In deze opleiding Nederlandse Gebarentaal (NGT) gaan we de basis leren. We beginnen daarom met hoe je jezelf kunt voorstellen. Daarna volgen familie, gezinssamenstelling en vrienden. Kleding en kleuren, dagen, maanden en seizoenen, en nog veel meer. Hier en daar wordt er ook wat grammatica behandeld, maar het belangrijkste is dat we de taal oefenen!

Hoe gaan we Nederlandse Gebarentaal leren?

Van het begin tot het einde van de cursus oefenen we in de Nederlandse Gebarentaal, niet in gesproken Nederlands. Klinkt dat moeilijk? Probeer dan eens de gratis video’s van hoofdstuk 1. Het klinkt namelijk veel moeilijker dan het in werkelijkheid is. Zo zal jouw Nederlandse Gebarentaal snel verbeteren en wordt de Nederlandse Gebarentaal les één en al oefening. Je leert in deze cursus van de experts van 1.2.Communicate!

Wat kun je na het volgen van deze cursus

De Nederlandse Gebarentaal begrijpen.

Nederlandse gebaren gebruiken.

 Jezelf voorstellen in de Nederlandse Gebarentaal.

 Werkwoorden in de Nederlandse Gebarentaal vervoegen.

 Landen en nationaliteiten benoemen in Gebarentaal.

 Gevoelens en meningen uiten in de Nederlandse Gebarentaal.

 Verschillende landen en steden gebaren gebruiken.

Elk thema hoofdstuk bevat:

 een kort verhaal in het NGT.

 vijftien voorbeeldzinnen in NGT.

 een opdracht: Gebaar in de NGT.

 het afzien van de NGT  (vragen en meerkeuzevragen).

 de doelvocabulaire.

de test.

Bij elke zin zie je een filmpje waarop een presentator de zin voordoet in Nederlandse gebarentaal, dit kun je nagebaren en zo vaak herhalen als je maar wilt.

Na het behalen van de certificaat kan je meedoen bij de workshop Visuele Muziek voor Iedereen. Kijk hiervoor op de website: https://www.academievisuelemuziek.nl

Cursus Inhoud

Alles uitklappen
1 of 2

Over de instructeur

Tom Uittenbogert is een professionele leerkracht. Hij geeft de taallessen aan groepen sinds 1998, online taallessen sinds 2010 en verzorgt coaching aan cursisten/studenten. Lees meer - www.1-2-communicate.com

Beoordelingen en Recensies

4.1 Gemiddelde beoordeling

30 Ratings

 • 5
  9
 • 4
  14
 • 3
  7
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Goeie, leerzame cursus. Wel erg wennen aan de snelheid maar daar wen je gaandeweg aan en is even doorbijten. Ikzelf vond het handiger om met het leren van het lexicon te beginnen en daarna de oefeningen en vragen te doen.

 2. Wat ik persoonlijk erg moeilijk vond is dat je gelijk in het diepe gegooid word met deze cursus. De docent begint gelijk met verhalen, wel met ondertiteling. Persoonlijk had ik het zelf makkelijker gevonden als iedere les met de “Lexion” was begonnen. Misschien een persoonlijke voorkeur. Verder vond ik het een duidelijke cursus waarin verschillende onderdelen aan bod komen.

 3. Het is een goede cursus:
  + De gebaren worden duidelijk uitgebeeld
  + De video’s kan zijn versneld of vertraagd af te spelen
  + Er is een duidelijke opbouw in duidelijke thema’s
  – Er staan een aantal fouten in mbt spelling en sommige van de toetsen werken niet goed/kloppen niet helemaal
  – De reactietijd is niet heel hoog

  Over het algemeen een goede cursus die aan te raden is voor anderen!

 4. Een erg leuke en interactieve cursus.
  Erg leerzaam.
  Als tip zou ik de lexicons als eerste in het lijstje zetten ter voorbereiding.
  De vragen worden snel door de docenten beantwoordt.

 5. In het begin was het een beetje zoeken waar te beginnnen, maar eenmaal op dreef ging het best goed. Fijn dat je op je eigen tempo de cursus kan doorlopen en zo vaak als je zelf wilt de video’s terug kan kijken. Ik vond het leuk om hiermee bezig te zijn! Leuke cursus en duidelijke gebaren.

 6. Sinds Corona zijn ik en een vriendin deze cursus begonnen. Het is goed dat we het samen hebben gedaan want er was weinig tot geen begeleiding of reactie van de docent. Daarnaast waren sommige dingen onduidelijk en de toetsen testen niet je kennis maar wat je kunt onthouden (of terug lezen).
  Ik kan wel zeggen dat ik nu gesprekken in gebarentaal kan voeren, maar dat komt voornamelijk door de wekelijkse oefening met die vriendin van mij.

 7. Ik vond het een hele leuke en vooral leerzame cursus. Wat mij hielp was om eerst het lexicon te bekijken bij het hoofdstuk, om vervolgens de zinnen te gebaren en opdrachten te maken. Leuk om beginnende gebarentaal mee te leren.

 8. Ik had totaal geen ervaring van gebarentaal voordat ik aan deze cursus begon, maar het was erg goed te volgen. Soms ging het gebaren wat snel, maar door de snelheid wat langzamer te zetten was het goed te volgen. Het was een super leerzame cursus en zeker een aanrader!!

 9. Dit is een cursus waar je heel veel van kunt leren. Ik had alleen wel verwacht dat het iets makkelijker zou zijn in het begin, aangezien dit een cursus voor beginners is. Een document met afbeeldingen van gebaren zou een leuke toevoeging zijn.

 10. Een prima cursus voor veel basiswoorden/gebaren. De lexicon filmpjes waren super handig. De zinnen ook. De toetsen waren niet echt gebarentoetsen, meer begrijpend leestoetsen.

 11. Het was een interessante en leuke cursus om te volgen.
  In het begin was het ook wel echt moeilijk, omdat er niet gepraat wordt.

 12. ondanks dat er wat kleine slordigheidjes foutjes in zitten is dit een prettige leerzame cursus waarmee het mogelijk is om je de basis van de NGT in eigen tempo eigen te maken.

 13. Ik heb samen met mijn vriendinnen samen deze cursus gemaakt voor een extra project voor school. We hebben erg veel geleerd en zijn zeer tevreden met de cursus. We zouden deze cursus zeker aanraden.

 14. Ik heb deze cursus met vriendinnen gedaan en we hebben erg veel lol gehad tijdens het leren en we zijn er veel wijzer op geworden. Deze cursus is zeker aan te raden voor iemand die gebarentaal wil gaan leren!

 15. Deze cursus is helemaal prima als je snel een goede basis voor NGT. Heb deze cursus samen met mijn vriendinnen gedaan als iets extra buiten school. Fijn dat er ook een studententarief was. Tevreden!

 16. Ik vond het een zeer leerzame en handige manier om gebarentaal zo te leren. Het was soms moeilijk om alles te onthouden, maar dat hoort er natuurlijk bij! Ik ben blij dat ik voor deze cursus heb gekozen, en heb er veel van geleerd. Ik kan al hele gesprekken voeren doordat de lexicon heel divers was.

 17. Ik heb samen met mijn vriendinnen deze cursus gedaan voor een extra project op school. We hebben veel geleerd en vonden het erg leuk! We vonden het ook heel fijn dat we studentenkorting kregen. Ik zou het zeker aanraden!

 18. De cursus was super makkelijk en leuk om te volgen!
  De documenten en filmpjes waren heel duidelijk en de meerkeuze antwoorden zijn makkelijk en leuk om te doen!
  Het was een top cursus.

  1 minpuntje: jammer dat het in de filmpjes soms zo snel gaat. Heb meerdere keren moeten terug spoelen en stop zetten. Verder is alles prima en top.

 19. De cursus is heel erg overzichtelijk en duidelijk. Meerdere gebaren worden meerdere keren herhaald waardoor je ze automatiseert. De video’s zijn heel erg duidelijk, er is gekozen voor herkenbare situaties en zinnen die vaak voorkomen in het dagelijks leven. Ik raad de cursus absoluut aan.

 20. Zeer veel gebaren in een cursus van ongeveer een dag. Erg overzichtelijk en regelmatig vragen om te oefenen. Gaat wel wat snel soms, maar gelukkig kun je het vaak genoeg terug kijken.

 21. Uit pure interesse cursus gebarentaal gevolgd. Heldere uitleg. Goed te volgen. Fijn dat je de cursus kan terugkijken en levenslange toegang is zeker een pré.

 22. Duidelijke en uitgebreide training. Alles wordt duidelijk weergegeven qua handelingen en ook de “vertaling” die erbij hoort. Ik doe deze training puur uit interesse. Dus geen ervaring of iets voor mij. En ook dan is het een training die goed te volgen is. Erg leerzaam

 23. Hallo ik zou iedereen deze cursus aan bevelen .Het is leerzaam, Ik heb deze cursus gedaan om de gebaren weer op te halen . Er zijn veel gebaren die ik nog ken maar zijn ook gebaren die anders zijn die ik geleerd heb . Ik moest gebaren taal kennen .vanwege mijn kind die doof is . Maar op een gegeven moment werd zijn gebaren minder.We deden veel vingerspelling .lip lezen. Nu begind hij weer met gebaren . dus ik haal het weer op .( de gebaren. )En fijn is het dat je steeds weer terug kunt kijken .Het word goed uit gelegd.

49Levenslange toegang
Of
Volg deze en alle andere cursussen gratis met Soofos Plus (vanaf €12,50 p/m)
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+504 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 30 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.

Vul je gegevens in en ga direct aan de slag


Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.

Login op jouw account


Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les  in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.