Online Cursus Communiceren met Infographics

Leer in deze online cursus alle over het communiceren met infographics. Begin vandaag en leer alles over deze mooie manier van informatie delen.
 • 4 Hoofdstukken
 • 21 Lessen
 • 24u 2min
 • Incl. Certificaat

Dit staat je te wachten:

 • Alles over communiceren met infographics.
 • De geheimen van communicatie kennen.
 • Leer infographics kennen en gebruiken.
 • Aan de hand van videolessen en opdrachten.

Ga aan de slag en leer alles over communiceren met infographics

Er is tegenwoordig veel vraag naar infographics. Mensen willen steeds minder en steeds makkelijker informatie kunnen vinden en lezen. Doordat media veel meer visueel is geworden dan voorheen, is het nu nodig om ook informatie te leveren via afbeeldingen. Deze informatieve afbeeldingen worden ook wel infographics genoemd. Een infographic is een grafische weergave van informatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan jaarcijfers, statistieken of andere vormen van data die je met vormen en kleuren kan weergeven.

Dat deze manier van communiceren zo belangrijk is, komt dus doordat gebruikers eenvoudig en snel toegang willen hebben tot informatie. Niks werkt sneller in op de ontvanger dan beeld en kleur. Het menselijk brein kan deze niet alleen sneller onderscheiden dan tekst, maar ook vele malen sneller verwerken. Wanneer je als ontwerper van een infographic dus iets slecht ontwerpt, dan heeft de lezer daar dus onbewust of bewust last van. Wanneer het je wel lukt alle designkwesties goed te verwerken, dan krijg je een goede infographic.

 

Omschrijving van deze cursus communiceren met infographics

In deze online cursus leer je alles dat je moet weten om een succesvolle infographic te kunnen maken. Hierbij gaan we onder andere kijken naar wat een infographic is en wat de eindgebruiker verwacht. Het einddoel is namelijk dat jouw infographic niet alleen mooi is, maar ook de behoeften van de lezer kan vervullen. Wat maakt een infographic tot een succes en waarom? Aan de hand van bijvoorbeeld bestaande infographics, wordt je stap-voor-stap uit wat de sterktes en zwaktes van bestaande infographics zijn. Je krijgt inzicht in het ontwerpproces en het belang van goede tekst en inhoud. Uiteindelijk gaat het erom dat je de kunst van het visueel communiceren onder de knie krijgt. Daarom zul je eerst de kracht van compositie, kleur, symbolen, vormtaal en tekst moeten begrijpen. Zodat je deze in jouw vormgeving en ontwerp op z’n sterkst kunt inzetten. Hier begint de cursus dan ook mee.

 

In deze infographic cursus leer je:

De geschiedenis van infographics kennen en wat een goede infographic is;

Zelf infographics maken met grafieken, illustraties en kleuren;

Welke rol de typografie en compositie spelen;

Hoe je data en teksten het beste kan verwerken in een infographic.

 

Doelgroep voor deze online cursus

Deze cursus is onder andere geschikt voor creatievelingen die zich willen bekwamen in het maken van succesvolle infographics. Ook voor tekstschrijvers en communicatiemedewerkers die het ontwerpproces van een infographic moeten of willen begeleiden is deze cursus een aanrader. Tot slot is dit een nuttige cursus om te volgen voor mensen die zich bezighouden met SEO. Wil je direct aan de slag met het maken van prachtige infographics dan kan je de cursus “Infographics maken met Adobe Illustrator” volgen. Hiervoor heb je al wel kennis en ervaring nodig met het programma Adobe Illustrator. Mocht je onvoldoende voorkennis hebben, dan heb ik (Belinda Kampf, van House of Training) daar de cursus “Starten met Adobe Illustrator” voor.

 

Wat krijg je in de cursus Communiceren met Infographics?

In de cursus krijg je alle theorie die je nodig hebt om zelf succesvolle infographics te kunnen maken. Je gaat aan de slag met het bedenken en ontwerpen van jouw eigen infographic en leert hoe deze kan bijdragen aan jouw content. Zo krijg je bijvoorbeeld ook informatie over hoe een infographic bijdraagt aan de SEO van jouw blog, website of product. Na aanschaf van de cursus kan je deze onbeperkt en levenslang volgen. De lessen, video’s en oefenbestanden zijn altijd beschikbaar, dus je kan altijd aan de slag met leren.

 

Start vandaag en leer met een communicatiecursus!

Over de instructeur

Belinda Kampf

28 Cursussen

Mijn naam is Belinda Kampf. Ik ben al jaren actief in de grafische sector en weet alles van de programma’s waarmee jij grafisch kunt ontwerpen. Na lang zelf actief te zijn geweest als grafisch ontwerper geef ik nu voornamelijk les over alles wat met design te maken heeft. Na veel offline les gegeven te hebben, heb ik nu van de belangrijkste kennis gebundeld in online cursussen. Met deze kennis kun je zelf snel aan de slag. Met behulp van video's en oefenbestanden kun je op je eigen tempo leren door te doen. Ik hoop ook jou enthousiast te krijgen en help je met veel plezier op weg in de grafische sector.

Ratings and Reviews

4.4 Avg. Rating

34 Ratings

 • 5
  17
 • 4
  14
 • 3
  2
 • 2
  1
 • 1
  0
 1. Ik heb in deze cursus communiceren met Infographics veel bijgeleerd van Belinda Kampf. Ik kan iedereen aanraden deze cursus te volgen als je wil bekend geraken met Infographics

 2. Cursus met duidelijke voorbeelden hoe wel en hoe niet te handelen met het opmaken van infographics.
  Ik had graag ook nog voorbeelden gezien hoe bepaalde tabellen te kunnen maken voor een infographic,.
  En wellicht wat voorbeelden van infographics die ook iets toonbaars bereikt hebben in de wereld.

  al met al prima cursus en zeker een aanrader.

 3. Als grafisch vormgever weet je alle informatie wel, maar het is heel fijn om je menig beter en extra te kunnen onderbouwen.

 4. Informatieve cursus, wel heel erg basis. Toch enkele hele handige tips eruit gepikt. Snelheid van het filmpje vaak wel sneller gezet om er wat tempo in te houden.

 5. Ik vond de cursus vrij basic, maar geeft wel wat achtergrondinformatie voor echte leken over waar je aan moet denken bij het maken van een infographic.

 6. Bondige cursus met overzichtelijke pointers.
  Ik ga in het vervolg zeker een cheatsheet van type en vormen met een voorbeeld van type compositie gebruiken als conceptvoorstel.
  Zou graag een eindopdracht(je) hebben gedaan.

 7. Fijne cursus om meer te weten te komen over Infographics en Grafische Vormgeving

 8. Goede informatieve cursus met veel praktische tips rustig uitgelegd. De duur van de filmpjes is precies goed waardoor je er vrij snel doorheen kunt gaan maar wel alle info goed tot je neemt.

 9. Deze cursus is kort, geeft geen praktische informatie maar wel veel informatie over de compositie en het idee achter infographics. Er zijn niet genoeg opdrachten of interactie.

 10. Als communicatieadviseur en oud-journalist dacht ik al het nodige te weten van wat een infographic goed maakt of minder geslaagd, maar dankzij deze korte verhelderende cursus kan ik mijn mening veel beter onderbouwen. Ik ga zeker verder neuzen bij de cursussen van Belinda.

 11. duidelijke uitleg over communiceren met infograpics. Hopelijk binnenkort een vervolg over hoe een infographic te maken.

 12. Korte inleiding op het maken van infographics en de waarde ervan.

 13. In korte tijd duidelijke uitleg over infographics en hoe je ermee aan de slag kunt.

 14. Duidelijke basiscursus over wat belangrijk is bij het communiceren met infographics! Trainer legt alles helder en met een prettig stemgeluid uit.

 15. Je leert in deze cursus een basiskennis over Communiceren met Infographics.
  Goed te volgen en duidelijk uitgelegd.
  Zelf mis ik een voorbeeld die je zelf maakt. Stap voor stap uitleg (met video’s) hoe je infographics maakt.

 16. Beginners cursus van wat is infographics en wat let je op en als je zelf als beginner iets wilt opzetten waar je op moet letten.

 17. Zeer overzichtelijke cursus met veel informatie en heel duidelijk uitgelegd!

 18. Ik ben heel blij dat ik deze cursus heb doorgelopen. Hiermee heb ik een goede theoretische en praktische basis opgedaan.
  Deze cursus raad ik iedere data analyst aan.

 19. Veel achtergrondinformatie waar je allemaal aan moet denken bij het maken van een goede infographic met duidelijke voorbeelden

 20. Belinda heeft goede tips en geeft altijd heldere uitleg. Er worden duidelijke visuele voorbeelden gebruikt. Bovendien zijn de video’s goed verstaanbaar van commentaar voorzien.

 21. prima cursus, overzichtelijke en heldere uitleg. Erg veel aan gehad en verheug me op de vervolgcursus ‘Infographics maken met Adobe Illustrator” 🙂

 22. Als conceptontwikkelaar toch weer nieuwe dingen geleerd, zeker de moeite waard!

 23. Goede cursus over de theorie/achtergrond voor het maken van infographics. Je moet andere cursussen volgen om zelfstandig infographics te maken. Belinda kan de stof helder en goed uitleggen.

 24. Veel informatie over het maken van infographics, overzichtelijk gepresenteerd. Zeker de moeite waard!

75Levenslange toegang
Of
Volg deze en alle andere cursussen gratis met Soofos Plus (vanaf €12,50 p/m)
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+152 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 30 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.

Vul je gegevens in en ga direct aan de slag


Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.

Login op jouw account


Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les  in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.