De cursus in het kort:

Meer ontspanning en rust gaan ervaren.
Beter slapen.
Minder stijfheid of pijn door de zachte vorm van bewegen.
Meer vrijheid door minder beperkingen.

In deze cursus ga je aan de slag met jouw lichaam en jouw mind. Ook voedingsadviezen worden meegenomen. Tijdens de Yin Yoga/Restorative Yoga lessen ga jij spierspanning leren loslaten en verhard bindweefsel soepeler maken waardoor energie beter gaat stromen. Het herstellend vermogen van jouw lichaam wordt gestimuleerd.

Stoelyoga is een zachte vorm van yangyoga waarbij je de oefeningen zittend op of staand aan een stoel uitvoert. Deze vorm is voor iedereen maar met name voor mensen die door leeftijd, blessure of beperking zoals fibromyalgie minder flexibel zijn, zeer geschikt.

Yoga Nidra is echt de beste vorm van ontspannen waarmee je lichaam volledig tot rust komt en jouw mind stil wordt. Hierdoor ga je gegarandeerd beter slapen waardoor je minder vermoeidheid gaat ervaren.

Door het regelmatig beoefenen van bovenstaande yogavormen ga je jouw lichaam beter leren kennen en ook de signalen van jouw lichaam wanneer je grenzen overgaat.

Naast praktische tips in het bijgevoegde e-book ga je dus praktisch aan de slag met als doel rustiger, meer ontspannen en flexibeler te worden waardoor jouw leven beter leefbaar zal worden zonder teveel last van de klachten van fibromyalgie.

De cursus bestaat uit 7 hoofdstukken die bijna allemaal weer bestaan uit meerdere lessen. Hoe meer je de lessen gaat doen, hoe groter het resultaat en waarschijnlijk smaakt het daarna naar meer en dat kun je zeker in mijn praktijk vinden.

Leer onbeperkt met Soofos Plus

Deze cursus is gratis te volgen door abonnees van Soofos Plus.
 • Toegang tot deze én alle andere online cursussen
 • Blijf jezelf ontwikkelen en leer nieuwe vaardigheden
 • Leer onbeperkt vanaf €8,25 p/m
Direct aanmelden
soofos plus cursussen op laptop

Over de Instructeur

Profielfoto

Margot | FeelGood Body & Mind

Mijn naam is Margot en al jaren loopt gezondheid als een rode draad door mijn leven. Ik heb bij verschillende bedrijven gewerkt die allemaal iets met gezondheid te maken hebben en daarnaast heb ik mijn eigen praktijk FeelGood Body & Mind en het bedrijf Forever FeelGood.Wat betreft mijn eigen praktijk ben ik Gewichtsconsulente en Orthomoleculair Voedingsadviseur al gebruik ik deze kennis vooral in combinatie met cursussen op gebied van Body & Mind, masseur, yogadocent, Mind-Walk trainer en verkoopster gezondheidsproducten.Zo'n 10 jaar geleden opende ik mijn Massagepraktijk aan huis en ik geef nog altijd met veel enthousiasme diverse Massagebehandelingen.Aangezien ik door werkzaamheden op gezondheidsgebied zoveel kennis heb opgedaan leek het me geweldig om vanuit mijn eigen bedrijf aan huis meer mensen te gaan helpen aan een goede gezondheid. Ik begon met de verkoop van gezondheidsproducten voor in-,en uitwendig gebruik op basis van Aloë Vera en ging yogaopleidingen volgen. Zo ontstond in 2016 mijn bedrijf Forever FeelGood met als zusje FeelGood Yoga & Massage. Onlangs werd daar nog FeelGood Yoga Online aan toegevoegd. Uitbreiding zal steeds meer plaatsvinden vandaar dat ik heb besloten om per 15 januari 2021 verder te gaan onder de naam FeelGood Body & Mind.Ik ontwikkel mezelf nog altijd door diverse cursussen en opleidingen te volgen en mag mezelf inmiddels trainer Mind-Walk en docent Fit & Gezond Zwanger noemen. Ik geef diverse yogavormen en meditatielessen en leer op dit moment voor coach in combinatie met NLP. In welke vorm ik dit alles in de toekomst ga gieten weet ik nog niet maar wel weet ik dat ik mensen graag help naar een betere gezondheid zowel fysiek als mentaal.

Bekijk meer cursussen van Margot | FeelGood Body & Mind →

Cursusoverzicht

Het E-Book Fibromyalgie te Lijf
E-Book 00:20:00
Introductie Fibromyalgie te Lijf
Uitleg van de cursus 00:23:00
Ontspannen met Yoga Nidra 00:25:00
Yin Yoga
Uitleg Yin Yoga 00:05:00
Een heerlijke Yin Yoga les 01:05:00
Het verschil tussen Yin Yoga en Restoratieve Yoga
Uitleg Restorative Yoga 00:05:00
Yin/Restorative les 00:57:00
StoelYoga
Uitleg StoelYoga 00:03:00
StoelYoga les 00:58:00
De natuur in
Het succes van Mind-Walk 00:03:00
Beginmeditatie 00:05:00
Staande Bodyscan 00:13:00
Bewust Wandelen 00:30:00
Yoga Pose 00:05:00
Meditatie Zintuigen 00:12:00
Yoga Nidra
Wat is Yoga Nidra 00:02:00
Yoga Nidra les 00:28:00
Tot slot
Nawoord 00:03:00
Eindmeditatie 00:10:00

Reviews

4

4
2 beoordelingen
 • 5 Sterren0
 • 4 Sterren2
 • 3 Sterren0
 • 2 Sterren0
 • 1 Sterren0
 1. Fijne cursus

  4

  Alles wordt stap voor stap goed uitgelegd. Het fijne van deze cursus is dat je leert hoe je kan ontspannen en overbelasting voorkomt. Jammer van het geluid. Ik moest de speakers op de hoogste volume zetten en toch moeilijk te verstaan.

 2. 4

  Het was een leuke en zeer interessante yoga cursus. Alleen had ik persoonlijk zelf wat moeite met het goed begrijpen van wat er allemaal verteld werd tijdens een yoga uur, omdat het geluid niet goed verstaanbaar was. Los daarvan, heel leuk!

Gemaakt met in NL © 2021 - Soofos B.V.