De cursus in het kort:

Hoe je digitale materialen maakt die bezoekers naar jouw site en jouw dienst halen.
Waarom je beter NIET kunt inzetten op Newsflash platforms als Facebook en Instagram.
De beste en makkelijkste gratis tools, waarmee jij mooie ontwerpen maakt.
SEO voor ZZP: Hoe je precies weet welke steekwoorden (keywords) je in jouw teksten moet verwerken.

Welkom bij de cursus Content Marketing & Creatie:  een toegankelijke tutorial om de kracht van digitale content in te zetten om je bedrijf of merk te groeien in de moderne wereld. 

Ik heb als Content Marketing adviseur vele startups mogen helpen met bekendheid opbouwen in hun niche. Elk bedrijf, ook jouw bedrijf, moet tegenwoordig deels een Mediabedrijf zijn. Jouw expertise gratis delen met jouw publiek is dé manier om een band op te bouwen. Nadat ze jouw merk en jou als expert beschouwen, zullen ze veel sneller betalende klant worden!

👉 Let op: Veel ondernemers denken dat Content Marketing hetzelfde is als Social Media marketing. Maar publiek naar jouw website halen kan ook zonder Facebook of Instagram! Content Marketing gaat over het creëren van behulpzame blogs, video’s en andere vormen van creatieve media voor jouw publiek. Wil je blijvend gevonden worden online? Wil je dat klanten naar jou toekomen en met jou in zee willen? Dan is Content Marketing iets voor jou.

 

Herken je dit?

Je ziet andere ondernemers prachtige content aanbieden op hun website. Je ziet steeds vaker freebies, downloadbare e-books en prachtige videos verschijnen in hun eigen huisstijl en branding. Hoe doen ze dat toch? Het lijkt alsof je achterloopt. Maar: zelf blogs, beeldmateriaal, videos en podcasts maken is tegenwoordige helemaal niet meer moeilijk! En het mooie is: je hoeft hier écht geen dure designprogramma’s als Adobe InDesign voor aan te schaffen!

Ik laat achter de schermen zien hoe Content Marketing één van mijn websites heeft doen groeien tot 500 bezoekers per dag. Hoe ikzelf 5 jaar geleden een veelgemaakte fout maakte in bloggen en hoe ik het nu volgens een vaste formule doe die wél werkt. Ook laat ik je zien hoe dit heeft geleid tot nummer één rankings op Google en YouTube voor zo’n 15 artikelen / videos. Ik neem je via screenshares mee in de analytics van één van mijn blogs die pas sinds november bestaat. Zo kun jij zien dat jij in korte tijd ook jouw bezoekersaantal kunt vergroten!

 

• • • • • • • • • •Hier wat topics die in de videos worden behandeld:

Beginnen met Content Marketing

 1. Waarom Content Marketing beter geschikt is om een relatie met je klant op te bouwen dan betaalde advertenties.
 2. Zelf keyword (zoekwoorden) onderzoek doen. Met welke vragen zit jouw publiek? Welke titels zullen zij snel op klikken?
 3. Hoe zet je deze onderwerpen om tot content? Hoe weet je of je voor video, audio of tekst moet gaan?
 4. Waar voldoet een goede blogpost aan?
 5. Wat zijn de voordelen van een freebie of weggever?

 

We kijken naar de volgende typen content:

🖋️ Tekst (Bloggen)
📽️ Video (YouTube)
👩🏽‍🏫 Presentaties en Schermopnames
🖼️ Graphics & Visuals
🎙️ Audio (podcast)

 

Op welke platformen deel je je content?

Je leert het verschil tussen Evergreen en Newsflash Social Media en waarom content op Facebook en Instagram zo ontzettend kort meegaat. En natuurlijk welke platformen, in onze ervaring, veel beter werken. Pinterest en YouTube komen aan bod.

 

Welke regels pas je toe zodat jouw video, audio of blog traffic genereert?

SEO klinkt ingewikkeld, maar dat is het zeker niet! Met een paar handige vuistregels zorg jij ervoor dat jouw digitale producten gevonden worden.

• • • • • • • • • • 

Wat moet je verwachten van deze cursus?

Deze videocursus geeft de basic theorie én praktische stappen over content marketing voor ondernemers en ZZP’ers. Het is ook relevant als je geïnteresseerd bent in marketing, media, ontwerp en digitale contentcreatie. Let op: het is geen gevorderdencursus over video-editing of podcasting met technische uitleg. Als je veel ervaring hebt in marketing en alle tools als Canva en Mockuper al gebruikt, dan is deze cursus wellicht iets te basic voor jou.

Alle tools en programma’s die we in deze cursus uitleggen, zijn gratis. We gebruiken geen betaalde softwareprogramma’s als Adobe Illustrator. Het is een introductiecursus voor iedereen die creatief aan de slag wil met digital marketing .

 


 

Een blog met 500 bezoekers per dag. Zonder Social Media of advertenties. Puur door het schrijven van 30 artikelen met strategisch gekozen titels en één YouTube video.

Één van onze meest bezochte blogs bestaat pas sinds november en rankt nu voor zo’n 10 keywords nummer 1 op Google en YouTube. Ik laat je zien wat de formule hierachter is, zodat jij ook jouw content beter kunt laten aansluiten op wat jouw publiek zoekt. (Ik onthul in de cursus welke website het is, het is niet www.outofthegrey.nl)

Ben jij ondernemer, ZZP’ er en wil je mensen aantrekken naar jouw brand? Doe mee met deze leerzame en intensieve videocursus Content Marketing en Creatie! ☕☕

Leer onbeperkt met Soofos Plus

Deze cursus is gratis te volgen door abonnees van Soofos Plus.
 • Toegang tot deze én alle andere online cursussen
 • Blijf jezelf ontwikkelen en leer nieuwe vaardigheden
 • Leer onbeperkt vanaf €8,25 p/m
Direct aanmelden
soofos plus cursussen op laptop

Over de Instructeur

Profielfoto

OutoftheGrey

OutoftheGrey helpt jou met Marketing, Content en productiviteit. En dingen nét even iets anders doen dan anderen, want zo zijn we zelf ook!🏄🏼‍♀️. Zo zijn we erg kritisch op de toegevoegde waarde van Social Media en op de heersende gedachte dat bedrijfsgroei altijd beter is. Op OutoftheGrey vind je artikelen over remote werken, minimalisme, economie en marketing. Instructeur Nina is Content Marketer met 6 jaar ervaring in de energie-cleantech branche. Daarnaast heeft ze een sportblog met meer dan 15000 visits per maand en geeft ze les op de Haagse Hogeschool over sociaal ondernemerschap.

Bekijk meer cursussen van OutoftheGrey →

Cursusoverzicht

Welkom! 00:01:00
Gevonden worden in plaats van reclame maken
Content Marketing vs Traditionele Marketing 00:13:00
Types Content
🖋️ Tekst (Blogs + Freebies) 00:12:00
📽️ Video 00:06:00
👩🏽‍🏫 Presentaties & Schermopnames 00:14:00
🖼️ Graphics 00:08:00
🎙️ Audio (podcasts) 00:08:00
Evergreen of Newsflash?
Waar Market je jouw Content? 00:10:00
De juiste titel voor jouw video/blog/visual/podcast
Het Google Trucje 00:05:00
Jouw Keyword Planner 00:03:00
Let's go!
De 3 stappen in content creatie 00:05:00
OutoftheGrey Tool-lijst 00:04:00
🎈 Bonus: kijk mee hoe ik een cover voor een freebie maak 00:08:00

Reviews

4.3

4.3
31 beoordelingen
 • 5 Sterren12
 • 4 Sterren16
 • 3 Sterren2
 • 2 Sterren1
 • 1 Sterren0
 1. Duidelijke uitleg

  4

  Er zitten handige tips bij die ik zeker ga proberen!

 2. Heel interessant!

  5

  Onwijs goede cursus, veel informatie, veel aan gehad. Erg leerzaam. Alles wordt zeer uitgebreid en duidelijk uitgelegd. Heerlijke stem om naar te luisteren. Het tempo was precies goed.

 3. Interessante cursus!

  5

  Een duidelijke cursus met goede tips en tricks om te starten met content marketing of beter te worden.

 4. Hele fijne content

  5

  Dit was wederom zo fijn, ook de andere cursussen van out of the grey. They practice what they preach; hele fijne bruikbare content, op een rustige, duidelijke fijne manier uitgelegd, zonder teveel afleiding. Ik houd eigenlijk wel van dit format zo. Fijne extra links, hand-outs. Met al die schreeuwerige snelle oppervlakkige contentcreatie van tegenwoordig waar ik moe van wordt (omdat iedereen achter elkaar op de volgende hype springt) is dit gewoon echt een aangename frisse wind op dit gebied. Echt een aanrader!

 5. Leuke en werkbare tips

  4

  Cursus is eenvoudig te volgen, goede werkbare tips.

 6. Interessant

  4

  Interesante cursus! Duurt niet te lang. Ik weet nog niet of ik er in mijn werk veel aan kan hebben, maar ik heb er in elk geval van geleerd.
  Ik vind de links die gedeeld worden ook erg handig, en heb ze toegevoegd aan mijn favorieten.

 7. Content marketing cursus

  5

  Een korte en krachtige cursus over content marketing.

 8. goede uitleg

  4

  helder verhaal; goede introductie!

 9. Geweldige leerzame cursus

  5

  Ik vond de cursus heel praktisch gericht goed uitgelegd. Je moet zeker een achtergrond marketing hebben want dat is niet voor beginners meer intermediate. Ik vond het helder uitgelegd en duidelijk

 10. handig

  4

  leuke kort maar krachtige cursus, met veel handige tips met uitleg erbij.

 11. Het is nu en verfrissend.

  4

  Als ik het wil begrijpen dan maak ik altijd aantekeningen. Nu ook, maar met simpele woorden. Het is erg duidelijk, maar met de focus op haar perspectief. Die ik makkelijk te verstaan vind, maar er mag wel watmeer complexiteit in gebracht worden. Mooi verder verwoord. Bedankt!

 12. matig

  2

  Ik vind dat de cursus goed in elkaar steekt maar ik vind het heel jammer dat social media hier afgekeurd wordt, mijn mening is dat je tegenwoordig heel veel kunt bereiken met social media en daarom vind ik het wat jammer. Ik heb persoonlijk niet gevonden wat ik zocht in deze content creatie cursus.

 13. Content Marketing

  3

  Handige programma’s en tips

 14. duidelijk inzicht in content creatie

  4

  Handige tips in hoe je bepaald welke content je zou moeten maken en plaatsen.

 15. Nuttig, relevant, van nu..

  5

  Heel verfrissend dat er op een moderne manier uitleg wordt gegeven over content creatie, zonder hierbij alleen maar bezig te zijn met social media. Verhelderend, verdiepend, nuttig, makkelijk te begrijpen, goede tips en tricks!

 16. Fijne en korte cursus

  4

  Mooie, heldere cursus met direct toepasbare tips. Ideaal voor mensen die nieuw zijn op het gebied van content marketing/content creatie.

 17. super handig!

  4

  Goede uitleg, handige tools die je kunt gebruiken zonder enige ervaring!
  BEDANKT!

 18. Duidelijke cursus

  4

  In deze cursus wordt duidelijk uitgelegd welke verschillende vormen er zijn en waarom.

 19. 4

  Interessante cursus met prettige voorbeelden uit de praktijk.

 20. Aanrader

  4

  De cursus content creatie was vlot en prettig om te volgen en lekker leerzaam.
  Daarnaast geeft het je handige en bruikbare tools waarmee je meteen aan de slag kunt.

 21. Handige cursus

  4

  Handige tips ontvangen die zeker helpen, alleen de audio is niet altijd scherp. Dat zou nog een tip zijn om de content rijker te maken.

 22. Goede opbouw en duidelijke slides

  4

  Deze presentatie inspireert je om aan de slag te gaan met content creatie

 23. Leerzaam

  3

  Leerzaam maar veel zaken zijn achterhaald.

 24. super waardevol

  5

  Dank je wel. Dit heeft me zoveel informatie gegeven…. ik heb zin om er mee aan de slag te gaan.

 25. Heldere cursus over content marketing

  5

  Super leerzame cursus, heldere uitleg, niet te langdradig. Ik heb echt veel geleerd en heb zin om alles in de praktijk uit te voeren. Je krijgt ook een handige tool list om zelf aan de slag te gaan.

 26. Heel leerzaam en echt aan te raden!

  5

  De cursus Content Marketing was heel leerzaam maar toch ook weer anders dan verwacht. Ik had meer verwacht dat we artikelen moesten schrijven en insturen, dat je echt leert goede content te schrijven. Toch was dit dus niet zo. Desondanks zoals ik al zei was de cursus leerzaam en heb ik er veel van opgestoken! Bedankt!

 27. content marketing

  4

  Cursus is intersant en je krijgt nieuwe inzichten

 28. Content Marketing

  4

  Goede starters cursus. Er wordt nogal veel door verwezen naar haar eigen bedrijf OutoftheGrey.

 29. leerzaam en modern

  5

  Goed om bij de tijd te blijven. Mooi ook de kritsche noot over social media en waarom content langer meegaat. wel handiger als je een windows laptop hebt, maar met mac kan het opzich ook wel.

Gemaakt met in NL © 2021 - Soofos B.V.