In deze beginnerscursus PowerPoint ga je leren:

Kennismaken met de interface van PowerPoint

Een presentatie maken met PowerPoint

Hoe je werkt met thema’s en sjablonen in het programma

Dit leer je allemaal aan de hand van videolessen en oefenbestanden. Na het volgen van deze beginnerscursus PowerPoint heb je een goede indruk van de mogelijkheden van PowerPoint, zodat je er zelf mee aan de slag kan gaan.

 

Echt aan de slag met PowerPoint?

Wil je alles leren over PowerPoint? En het maken van mooie presentaties tot in de puntjes beheersen? In de complete cursus gaan we verder waar deze kennismakingscursus stopt. Van het aanmaken van dia’s en het toevoegen van media tot het kiezen van passende dia overgangen. Daarnaast besteden we ook aandacht aan wat nou een goede presentatie maakt. Je leert dus niet alleen hoe je een presentaties maakt, maar ook hoe je een goede presentatie maakt en dus geeft. Verder laat ik je zien wat je grafisch allemaal kunt doen met PowerPoint, zodat je zelf een verbluffende presentatie kan maken. Zo ga ik je laten zien wat jij precies nodig hebt om op werk of school een verbluffende presentatie te geven.

 

Drie tips voor een betere opening van jouw presentatie!

1. Begin met een interessant feitje! Zo grijp je snel de aandacht van de luisteraar. Maar let op! Zorg ervoor dat het feitje relevant is voor het onderwerp van de presentatie.

2. Begin met een uitdagende vraag! Wanneer jij de luisteraar een leuke vraag stelt waar hij even over na moet denken, dan zal hij langer geïnteresseerd blijven in jouw presentatie. Dat komt doordat zijn hersenen door een vraag weer wakker worden!

3. Begin met een leuke anekdote! Een verhaal of anekdote als begin van de presentatie zorgt ervoor dat jij menselijker overkomt en dat het onderwerp op een fijne manier wordt ingeleid!

 

Benieuwd naar de volledige cursus? Klik op de knop hieronder om de complete cursus te bekijken.

 

Bekijk de volledige cursus →

Over de Instructeur

Profielfoto
Martijn van Weeghel
Martijn is een instructeur die van bijna alle markten thuis is en al geruime tijd bezig is met online educatie. Al vanaf 2010 maakt Martijn online cursussen op meerdere gebieden. Door zijn achtergrond in de grafische sector weet hij vooral veel over design programma's zoals Photoshop en Illustrator. Maar ook voor Microsoft Office en Wordpress cursussen kun je bij Martijn terecht. Kijk wat jij van Martijn kan leren in het cursus overzicht van Soofos.

Bekijk meer cursussen van Martijn van Weeghel →

Cursusoverzicht

1. Interface & Opties
1.1 – Oefenbestanden starten met PowerPoint 00:02:00
1.1 – Interface 00:02:00
1.2 – Het Lint 00:07:00
1.3 – Statusbalk 00:04:00
1.4 – Weergaveopties 00:06:00
2. Presentaties beheren
2.1 – Nieuwe presentatie 00:05:00
2.2 – Sjablonen en themasPROEFLES 00:05:00
2.3 – Diamodellen aanpassen 00:03:00
2.4 – Kop en voettekst 00:03:00
2.5 – Backstage 00:02:00

Reviews

5

5
1 beoordelingen
  • 5 Sterren1
  • 4 Sterren0
  • 3 Sterren0
  • 2 Sterren0
  • 1 Sterren0
  1. Goede uitleg, duidelijke spreker, het gaf mij inspiratie tot het volgen van de volledige cursus

    5

    Ik vind deze cursus vooral uitmuntend door het spreken van de docent; kort, helder. Hierdoor krijg je snel door hoe een en ander werkt bij PowerPoint. Verder zijn de filmpjes kort, snel en erg overzichtelijk, en ook belangrijk niet te lang van duur.

© 2019 - Soofos B.V.