In deze gratis cursus gitaar leren spelen leer je:

De juiste houding met jouw gitaar aan te nemen

De verschillende snaren en de namen van snaren kennen

Hoe je jouw linkerhand positioneert

Drie manieren om je gitaar te stemmen

Jouw eerste akkoorden spelen op jouw gitaar

Dit leer je allemaal aan de hand van video’s, teksten en oefeningen. Uiteindelijk kan je na deze cursus jouw gitaar goed vastpakken en ken je de basis van het gitaar spelen.

 

Meer leren over gitaar spelen?

Wil je echt leren hoe je gitaar speelt? En bekende liedjes leren spelen? Dan is deze volledige cursus perfect voor jou! Hierin ga je namelijk stap voor stap leren en op je eigen tempo alles wat je normaal zou leren in 1 jaar lang privé les. Ook krijg je onbeperkte en levenslange toegang tot de lessen. Aan het einde van de cursus kun je zelf liedjes leren en spelen. Ben je daarna van plan een wereldster te worden? Stuur ons dan zeker even een linkje naar je video! 😉 Ook zijn we altijd op zoek naar nieuwe cursussen. Dus heb jij een passie die je wilt delen? Maak er een cursus over! De complete cursus gitaar spelen vind je trouwens hieronder!

 

Bekijk de introductievideo van de complete cursus:

 

Bekijk de volledige cursus →

Over de Instructeur

Profielfoto
Elco Wennink
"Sinds mijn achtste ben ik gefascineerd door de akoestische gitaar. Via een cd hoorde ik de gitaar voor het eerst, maar ik wist nog niet precies wat het was. Na een korte workshop op de basisschool kon ik het geluid terugplaatsen toen Meneer Roland een akoestische gitaar tevoorschijn haalde en een paar prachtige akkoorden speelde; ik was meteen verkocht!" Nu, heel wat jaren verder, is de passie minstens zo sterk aanwezig. Na klassieke gitaarlessen gevolgd te hebben aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, geeft Elco inmiddels 6 jaar met veel plezier gitaarles aan jong en oud. Een hele tijd in Amsterdam en Den Haag en nu in Delft en omstreken. Sindskort heeft hij ook de Online Gitaar Academie opgericht voor de autodidacten onder ons die wel waarde hechten aan een goed en gestructureerd lesplan, maar liever online lesvideo's volgen wanneer het hen uitkomt. Ook bouwt hij zijn eigen klassieke gitaren en studeert hij lutherie aan het prestigieuze Centrum voor Muziekinstrumentenbouw te Puurs in België. Hier volgt hij de specialisatie: klassieke gitaarbouw.

Bekijk meer cursussen van Elco Wennink →

Cursusoverzicht

Aan de slag met jouw gitaar
1.1 – De onderdelen van een gitaar PROEFLES 00:03:00
1.2 – Benaming van de snaren 00:01:00
1.3 – De juiste gitaarhouding 00:03:00
1.4 – De positie van de linkerhand 00:03:00
1.5 – De benoeming van de vingers 00:01:00
1.6 – 3 manieren om een gitaar te stemmen 00:06:00
1.7 – Aanvullende tips bij het gitaar stemmen 00:02:00
1.8 – Hoe maak je een akkoordenslag 00:06:00
1.9 – Het E-akkoord 00:03:00

Reviews

0

beoordelingen
  • 5 Sterren0
  • 4 Sterren0
  • 3 Sterren0
  • 2 Sterren0
  • 1 Sterren0

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze cursus. Wees de eerste die er een schrijft!

  © 2019 Soofos B.V.