Buiten leren: wat zijn de voordelen?

Rick de Bie
  | 
16 maart 2020

Het is meivakantie, maar dat betekent niet dat iedereen zomaar een paar dagen vrij kan nemen. Werkend Nederland gaat gewoon lekker door en ook de hogescholen en universiteiten zitten gewoon vol. Mocht je toch een dagje vrij hebben, maak er dan ook slim gebruik van! Wat is een betere combinatie dan frisse lucht en nieuwe kennis? Wij zouden het niet weten. Ga dus lekker even buiten leren, zoals vroeger!

Vroeger was alles beter leuker!

Een cliché, natuurlijk, maar het is een cliché met een reden.  Kan je je het nog herinneren? Die tijd van het jaar dat het buiten weer lekker weer werd, de zon zich weer vaker liet zien en dat je niks liever wilde dan buitenspelen tijdens school? Dat waren nog eens tijden, vooral wanneer de docent toen maar besloot buiten les te gaan geven. Om weer eens in die oude tijden terug te duiken hebben we vandaag wat tips voor je, om meer te halen uit jezelf en de natuur. Laat de ontdekker in jezelf even vrij, en ga naar buiten. Geniet én leer.

Oké, de basics.

Zorg ervoor dat datgene dat je wilt leren niet té serieus is maar wel aansluit bij wat je kan en wilt leren. Leuke voorbeelden kunnen bijvoorbeeld zijn talencursussen, trainingen voor mindfulness en ook de niet-te-vergeten yoga en bewegingscursussen.

Maak gebruik van de omgeving en geniet van wat er om je heen gebeurt. De natuur kan echt mooi zijn, zoek dus een fijne plek met genoeg rust, maar wel met prettige natuur. Stadsparken, natuurstroken en andere groene gebieden zijn hiervoor ideaal. En als stedeling is dit ook gewoon goed te doen!

Buiten leren: Ga er eens lekker op uit!

De succesformule van buiten leren: B3

Beschutting

Niemand houdt ervan om bekeken te worden. Zeker niet als je net een iets té fanatieke yogahouding hebt aangenomen. Wanneer je zorgt voor een plek met beschutting kan je toch van de natuur genieten, zonder dat iedereen teveel van jou geniet.

Ook kan het je helpen om niet te verbranden. Grote kans namelijk dat je naar buiten gaat wanneer de zon schijnt, dus daar kan beschutting je ook goed bij helpen!

Betrokken

“Sharing is caring” toch? De meeste dingen zijn leuker als je het samen doet, nodig dus vrienden, familie of collega’s uit om ook te komen ontspannen. Dit is voor bijvoorbeeld communicatieoefeningen of talencursussen erg handig, want dan sta je niet tegen jezelf te praten!

Bonus

Het is en blijft tenslotte vakantie, dus gun jezelf wat lekkers of extra’s omdat je de moeite hebt genomen er op uit te gaan. Zo’n middagje of avondje in het park kan je heerlijk afsluiten met een fijn moment. Gun jezelf dus dat glaasje wijn, dat biertje of die lekkere limonade. Het is vakantie, dus: geniet er lekker van!

Wist je dat…

Er een Nationale Buitenlesdag bestaat? Deze is in april. In de lente is het dus hoog tijd om weer naar buiten te gaan! Natuurlijk hoef je niet te wachten, want je kan natuurlijk ook vandaag de natuur al in trekken.

Ook is wetenschappelijk onderzoek over buiten leren bewezen dat buiten zijn een positief effect heeft op leren.

Geniet lekker, kijk om je heen en volg een cursus in natuur!

Artikel uit de categorie:
Tips

0 Reacties op "Buiten leren: wat zijn de voordelen?"

  Geef een reactie op dit artikel

  Leer onbeperkt met Soofos Plus

  • Onbeperkte toegang tot honderden Nederlandse cursussen
  • Probeer 7 dagen volledig gratis
  • Maandabonnement vanaf €19 per maand
  Probeer gratis Meer informatie over Soofos Plus
  soofos plus cursussen op laptop
  Gemaakt met in NL © 2021 - Soofos B.V.