Beste tools voor mediaproductie – Onze favorieten

Nina Westland
  | 
11 november 2019

Het produceren van eigen media kan een belangrijke bron van bijvoorbeeld content zijn voor een bedrijf. Ook kan mediaproductie een goede rol spelen in het adverteren en in de publieke relaties. Maar wat zijn eigenlijk de beste programma’s om media te produceren? En welke media is er eigenlijk?

 

Video’s en filmpjes

De meest geliefde media. Waarom? Omdat het de gebruiker geen enkele inspanning kost om de informatie toe zich te nemen. Dat maakt video een belangrijk onderdeel van mediaproductie. Het grootste voordeel van videoproductie is dat je tegenwoordig zelfs met je smartphone kan filmen, omdat deze echt goede camera’s hebben. Voor de bewerking van de video’s heb je vaak wel een programma nodig, zeker als je effecten wilt toevoegen.

 

– Adobe After Effects

Niet alleen een goede tool voor het toevoegen van effects, maar ook zeker voor het monteren en bewerken van videobeelden. Voor de echte Adobe fan is After Effects geen vreemde.

 

– iMovie

Voor de Apple gebruikers onder ons is een gratis tool die bij elke Apple-computer zit: iMovie. Met iMovie kan je gemakkelijk en snel videoproducties maken.

 

Afbeeldingen en illustraties

Afbeeldingen doen het goed, net als video’s spreken ze duidelijker dan woorden. Het maken van mooie, sprekende afbeeldingen is voor elk bedrijf belangrijk. Zelfs als je een eigen blog hebt, biedt het maken van mooie afbeeldingen alleen maar voordelen. De software hiervoor is meestal wel wat zwaarder, aangezien tot in de pixels kunnen bewerken.

 

– Adobe Photoshop

De tool van Adobe, misschien wel dé bekendste tool van Adobe, wordt wereldwijd gebruikt door ontwerpers, artiesten en designers. Deze applicatie is ideaal om afbeeldingen te bewerken en aan te passen naar media die past bij jouw bedrijf. Photoshop moet je hebben als creatief persoon.

 

– Adobe Illustrator

Als ergens geen passende foto voor te vinden is, kan je er altijd nog zelf een tekenen. Illustrator is ideaal om eigen ideeën om te zetten naar afbeeldingen. Zeker voor de creatief ingestelde mensen is Illustrator een must have.

 

Audioproductie

Naast video’s is audio een torenhoge favoriet van de eindgebruiker. Luisteren onderweg in de auto of trein gebeurt steeds meer, als dat nog kan. Naast muziek wordt er ook enorm veel geluisterd naar bijvoorbeeld podcasts en commentaar dat bij video’s hoort.

 

– Podcast maken

Een eigen podcast kan een enorme toevoeging zijn aan de media van een bedrijf. Op een mooie en betrokken manier kan je je mening delen met de luisteraars en kan je goede gesprekken aangaan met mensen op de podcast. Voor het maken van een eigen podcast kan je de simpelste audio tools gebruiken, zolang ze maar geluid opnemen.

 

Maak je media completer

Maak je mediastrategie of productie completer door meer soorten toe te voegen. Het is extra content en iets waarmee je de verbinding met de klant en fans sterker kan maken! Zeker de moeite waard even te kijken welke media misschien goed bij jouw bedrijf past.

 

Ga aan de slag en breid je mediaproductie uit!

Artikel uit de categorie:
Design

0 Reacties op "Beste tools voor mediaproductie - Onze favorieten"

  Geef een reactie op dit artikel

  Leer onbeperkt met Soofos Plus

  • Onbeperkte toegang tot 200+ Nederlandse cursussen
  • Probeer 7 dagen volledig gratis
  • Maandabonnement vanaf €19 per maand
  Probeer 7 dagen gratis Meer informatie over Soofos Plus
  soofos plus cursussen op laptop
  © 2020 - Soofos B.V.