3 Manieren om online gitaar te leren spelen

Rick de Bie
  | 
5 juli 2021

Heb jij tijdens de lockdown je gitaar weer opgepakt, of staat die nog steeds als hip decoratiestuk tussen je planten in? De gitaar blijft een van de leukste instrumenten om te spelen, maar het kan lastig zijn om te beginnen. Wat als je geen noten kunt lezen? Wat als je Wonderwall niet snel genoeg onder de knie krijgt?

Gitaar leren spelen is een proces, eentje waar je van moet leren genieten. Om het allemaal wat aangenamer te maken, geven we je een aantal tips die het makkelijker maken om te leren spelen.

1. Stap voor stap met een cursus

Online is er ontzettend veel informatie te vinden over gitaar spelen. Een gitaardocent zou ideaal zijn, maar qua tijd komt het nooit helemaal uit, en ze zitten eigenlijk net iets te ver weg. Wil je de best of both worlds? Volg dan online een cursus gitaarspelen.

Dit is de meest gestructureerde manier om gitaar te leren spelen, waarbij je het tegelijkertijd op je eigen tempo kunt doen.

Uiteraard vind je op Soofos ook een cursus gitaar spelen! De professionele muziekdocenten van de Online Muziekschool hebben een hele heldere en leuke cursus voor je gemaakt, voor een fijn prijsje!

2. Zelf aan de slag met YouTube

Op YouTube vind je talloze (maar dan ook echt talloze) filmpjes van mensen die je op hun manier gitaar leren spelen. Dat kunnen hobbyisten zijn, of professionals. Het voordeel van dit is dat deze filmpjes gratis zijn, maar je moet wel door de reclames heen klikken. Bovendien kan het lastig zijn om te bepalen wie nou echt goed is van al die honderden guitar heroes.

3. Er bestaat een app voor alles…

Er zijn tegenwoordig ook een aantal apps op de markt die je leren gitaar spelen. Fender Play is een populaire app, waarbij je gitaar leert spelen aan de hand van populaire liedjes. Goedkoop is dat niet, tenzij je snel leert spelen: je betaalt zo’n 10 dollar per maand. Er zijn meer apps die hetzelfde bieden, zoals Yousician. Het voordeel van zo’n maandelijks abonnement is dan wel dat je kunt stoppen zodra je merkt dat je het toch echt niet in de vingers gaat krijgen.

Begin vandaag nog met gitaarspelen!

Artikel uit de categorie:
Muziek

0 Reacties op "3 Manieren om online gitaar te leren spelen"

  Geef een reactie op dit artikel

  Leer onbeperkt met Soofos Plus

  • Onbeperkte toegang tot honderden Nederlandse cursussen
  • Probeer 7 dagen volledig gratis
  • Maandabonnement vanaf €19 per maand
  Probeer gratis Meer informatie over Soofos Plus
  soofos plus cursussen op laptop
  Gemaakt met in NL © 2021 - Soofos B.V.