3 Manieren om online gitaar te leren spelen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Heb jij tijdens de lockdown je gitaar weer opgepakt, of staat die nog steeds als hip decoratiestuk tussen je planten in? De gitaar blijft een van de leukste instrumenten om te spelen, maar het kan lastig zijn om te beginnen. Wat als je geen noten kunt lezen? Wat als je Wonderwall niet snel genoeg onder de knie krijgt?

Gitaar leren spelen is een proces, eentje waar je van moet leren genieten. Om het allemaal wat aangenamer te maken, geven we je een aantal tips die het makkelijker maken om te leren spelen.

1. Stap voor stap met een cursus

Online is er ontzettend veel informatie te vinden over gitaar spelen. Een gitaardocent zou ideaal zijn, maar qua tijd komt het nooit helemaal uit, en ze zitten eigenlijk net iets te ver weg. Wil je de best of both worlds? Volg dan online een cursus gitaarspelen.

Dit is de meest gestructureerde manier om gitaar te leren spelen, waarbij je het tegelijkertijd op je eigen tempo kunt doen.

Uiteraard vind je op Soofos ook een cursus gitaar spelen! De professionele muziekdocenten van de Online Muziekschool hebben een hele heldere en leuke cursus voor je gemaakt, voor een fijn prijsje!

2. Zelf aan de slag met YouTube

Op YouTube vind je talloze (maar dan ook echt talloze) filmpjes van mensen die je op hun manier gitaar leren spelen. Dat kunnen hobbyisten zijn, of professionals. Het voordeel van dit is dat deze filmpjes gratis zijn, maar je moet wel door de reclames heen klikken. Bovendien kan het lastig zijn om te bepalen wie nou echt goed is van al die honderden guitar heroes.

3. Er bestaat een app voor alles…

Er zijn tegenwoordig ook een aantal apps op de markt die je leren gitaar spelen. Fender Play is een populaire app, waarbij je gitaar leert spelen aan de hand van populaire liedjes. Goedkoop is dat niet, tenzij je snel leert spelen: je betaalt zo’n 10 dollar per maand. Er zijn meer apps die hetzelfde bieden, zoals Yousician. Het voordeel van zo’n maandelijks abonnement is dan wel dat je kunt stoppen zodra je merkt dat je het toch echt niet in de vingers gaat krijgen.

Begin vandaag nog met gitaarspelen!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Artikel uit de categorie:

Ontdek onze cursussen, gratis.

Ben je nog niet uitgeleerd? Maak kennis met onze instructeurs. Echte mensen die hun passies met jou delen. Maak een gratis account en begin direct.

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 30 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.

Vul je gegevens in en ga direct aan de slag


Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.

Login op jouw account


Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les  in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.