Welke banen hebben de toekomst?

Rick de Bie
  | 
31 maart 2020

Door de constante technologische ontwikkelingen is de huidige banenmarkt ontzettend veranderd. Als we even 60 jaar terug in de tijd gaan, dan zien we dat er andere beroepen veel meer gewild waren op de arbeidsmarkt dan de beroepen die nu erg gevraagd zijn. Er zijn zelfs beroepen die volledig zijn uitgestorven, kijk bijvoorbeeld naar een letterzetter. Door technologische ontwikkelingen zijn deze banen niet meer nodig. Vandaag gaan we kijken naar de beroepen van morgen. Ben je geïnteresseerd in een van de volgende beroepen? Dan is het wellicht interessant om een online cursus te volgen die gerelateerd is aan dat beroep. Goed, laten we beginnen!

Toekomstmuziek

Het beroep ‘Digital Developer’ is eigenlijk een menging van een ‘App Developer’ en een ‘Web Developer’. Een ‘Digital Developer’ moet onder andere goed zijn in het programmeren. Programmeer code wordt ook wel de taal van de toekomst genoemd. Deze programmeer code komt ook vaker terug in ons dagelijks leven. Zo krijg je er mee te maken als jij je auto opent met je moderne sleutel, bij het sturen van al je WhatsApp, Facebook en Snapchat berichten of gewoon bij het online bestellen van eten bij je favoriete toko.

Dan toch maar leren programmeren?

Als je leert programmeren, leer je problemen oplossen en ook op een creatieve manier samenwerken met anderen. Je kan verschillende programmeertaal leren op Soofos zoals het populaire Python. Bij ‘Web Developers’ wordt Webstorm vaak gebruikt. PHP is één van de populairste programmeertaal, het wordt heel veel gebruikt in de websites van tegenwoordig. Maar ook JavaScript is een grote speler op het gebied van programmeren.

Vliegend succes

Een drone is een onbemand vliegend apparaat dat wordt bestuurd door een persoon op de grond (de dronepiloot). Drones zijn nog relatief nieuw maar ze worden al best vaak gebruikt voor entertainment doeleindes. Mocht je interesse hebben in het vliegen met drones dan is het wellicht interessant om je hier op te specialiseren. Het wordt steeds gebruikelijker dat we dronebeelden gaan zien in diverse media.

Dus zie jij ook vaak die prachtige dronebeelden op het internet en op tv? Overweeg je ook om een drone te kopen of heb je dat net gedaan? Als je wilt beginnen als dronepiloot dan kan de online Drone Hobby Cursus een leuke manier zijn om kennis te maken met het vliegen met drones.

Sociale media

We kennen en gebruiken sociale media inmiddels al best wel een tijdje. Bedrijven zijn hier al enige tijd op ingesprongen en hebben vrijwel allemaal, op minimaal één sociale media platform, een account draaien. Sterker nog: als je als bedrijf vandaag de dag nog enigszins wilt meetellen dan ben je zowat verplicht om je bedrijf naar sociale media te brengen. Een bedrijf dat sterk is op sociale media heeft een duidelijk voordeel op de concurrent. Platformen zoals Facebook, Twitter, Instagram en YouTube geven je ook de kans om je bedrijf, relatief goedkoop, op de kaart te zetten. Als je gespecialiseerd bent in het opzetten/bijhouden van sociale media, dan kan je aan de slag bij veel verschillende soorten bedrijven. Omdat er ontzettend veel bedrijven die tegenwoordig aan sociale media doen.

Spreek met beeld

Er zijn tal van banen die robots en machines gemakkelijk kunnen overnemen, waardoor de productie ook veel efficiënter verloopt. Maar het oproepen en inspelen op een bepaalde emotie is moeilijk(er) na te bootsen voor een machine of een robot. Dit kan een mens het beste. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een motiverende spreker of een fotograaf. Als fotograaf kan je je eigen persoonlijke twist geven aan een bepaald project. Het gaat nog wel een enige tijd duren voordat de techniek zo ver is dat we geen fotografen meer nodig hebben.

Bereid je voor op de toekomst, samen met anderen, online!

Artikel uit de categorie:
Tips

0 Reacties op "Welke banen hebben de toekomst?"

  Geef een reactie op dit artikel

  Leer onbeperkt met Soofos Plus

  • Onbeperkte toegang tot honderden Nederlandse cursussen
  • Probeer 7 dagen volledig gratis
  • Maandabonnement vanaf €19 per maand
  Probeer gratis Meer informatie over Soofos Plus
  soofos plus cursussen op laptop
  Gemaakt met in NL © 2021 - Soofos B.V.