Hoe zet je als professional e-learning in?

Anton Verkooijen
  | 
12 november 2019

Als hardwerkende professional is de kans klein dat je veel tijd hebt voor jezelf, laat staan tijd om bij te leren. Je hebt simpelweg de tijd gewoon niet om volledige dagen op cursus te gaan of een workshop bij te wonen. Het is toch niet onmogelijk om jezelf nieuwe vaardigheden aan te leren? Dat is het ook niet, maar dan moet je natuurlijk wel slim met je tijd omgaan.

 

Tijdmanagement

Je hoort het wel vaker, tijd = geld. Dat gaan wij zeker niet betwisten, maar neem het niet té serieus. Je kan namelijk gerust op één moment inleveren, als je weet dat je het dubbel en dwars terugverdient op een later tijdstip. Het managen van middelen en andere mensen kan je als professional waarschijnlijk wel, maar je tijd en jezelf managen? Dat kan lastiger zijn. Om ruimte te maken om te gaan leren moet je dus je tijd managen en dagelijks of wekelijks tijd opzijzetten, zodat je kan gaan leren.

 

Welke opties voor e-learning zijn er?

Binnen de e-learning zijn er verschillende manieren van leren die misschien bij jou als professional passen. Deze manieren verschillen onder andere in de mate van ‘digitalisering’. Zo kan je online cursussen volgen, waar alle content online staat, of een blended learning traject volgen, waarbij je bijvoorbeeld ook boeken en andere ondersteunende informatie krijgt.

 

Blended learning

Voor de fanatiekeling die wél tijd vrij kan maken om op cursus te gaan en workshops bij te wonen, maar niet teveel, is blended learning een oplossing. Daarbij maak je namelijk gebruik van een mix van offline en digitaal leren. Je hebt dus de voordelen van het daadwerkelijke contact met de instructeur en andere cursisten, maar ook van de flexibiliteit van het digitale leren. Zo leer je een gedeelte van de tijd op locatie en kan je de rest bijvoorbeeld in de trein of in de avond doen.

 

Online cursussen

Bij een online cursus kan je kiezen uit een uitgebreide bibliotheek aan kennis. Zo kan je bijvoorbeeld nieuwe vaardigheden leren zoals Photoshop, Excel of meditatie. Online cursussen zijn veelal volledig online en hebben dan ook nauwelijks offline componenten.

 

Interne trajecten

De kans is groot dat als je als professional door wilt groeien, dat het bedrijf waar je werkt daar achter staat. Dat betekent dat het misschien mogelijk is om intern een proces te volgen. Hoe dit is ingericht is natuurlijk volledig afhankelijk van het bedrijf zelf. Maar de meeste trajecten zijn zó ingedeeld dat er minimale mankracht voor nodig is. Daarom maken bedrijven veel gebruik van e-learning.

 

Zelf een traject uitstippelen

Je kan natuurlijk ook zelf het heft in handen nemen. Jij weet namelijk als geen ander wat je wilt kunnen of wat je echt nodig heb aan kennis. Zodra je weet wat je aan nieuwe kennis nodig heb, kan je dit gaan zoeken bij verschillende aanbieders. Om het jou makkelijker te maken, hebben we een uitgemeten oplossing voor je. Namelijk Soofos Plus, waarbij je 150+ Nederlandstalige top cursussen op het gebied van design, zakelijke skills en hobby’s kan volgen voor één vast (en laag) bedrag per maand. Voor €20 per maand kan je al aan de bak, terwijl de meeste cursussen binnen het abonnement al meer kosten dan dat!

 

Ga er dus mee aan de slag en begin met excelleren!

E-learning voor Bedrijven

Met onze op-maat-gemaakte oplossingen zet jij online leren in jouw organisatie aan de basis van jouw succes.

Artikel uit de categorie:
Zakelijk

0 Reacties op "Hoe zet je als professional e-learning in?"

  Geef een reactie op dit artikel

  Leer onbeperkt met Soofos Plus

  • Onbeperkte toegang tot 200+ Nederlandse cursussen
  • Probeer 7 dagen volledig gratis
  • Maandabonnement vanaf €19 per maand
  Probeer 7 dagen gratis Meer informatie over Soofos Plus
  soofos plus cursussen op laptop
  © 2020 - Soofos B.V.