5 cursussen om jouw creativiteit te verhogen

Rick de Bie
  | 
11 november 2019

Soms is het gewoon even lekker om niet werk bezig te zijn. Een momentje voor jezelf kan enorm belangrijk zijn om weer even de creativiteit te stimuleren. Omdat creativiteit niet alleen in persoonlijke situaties nodig is, maar ook op de werkvloer, geven we daar vandaag wat extra aandacht aan. Zo hebben we een overzichtje van enkele cursussen (zowel gratis als betaald) die je kan volgen om creativiteit op te doen.

 

Hoe kan een cursus helpen bij creativiteit?

Allereerst, snappen we volledig dat het niet meteen in je opkomt om een cursus te volgen die te maken heeft met creativiteit. Dat is logisch aangezien de meeste cursussen vaak een meer zakelijke insteek hebben. Echter bestaan er ontzettend veel cursussen die zich juist richten op hobby’s, gezondheid en persoonlijke ontwikkeling. Je kan jezelf ook op persoonlijk gebied innoveren. Een online cursus past goed bij deze onderwerpen, omdat de instructeur de gedachte die achter de onderwerpen zitten beter kan overbrengen.

 

“Maar een cursus kost toch geld?”

Uiteraard zijn er veel betaalde cursussen op internet te vinden, maar voor elke betaalde cursus die je vind, kan je meerdere gratis cursussen vinden. Dat betekent dat je niet per se hoeft te betalen om jouw creatieve motor weer op gang te krijgen.

 

Vijf cursussen die jij kan volgen

1. Stoelyoga

Soms is het enige dat je nodig hebt weer op gang te komen een momentje voor jezelf. Laat je creativiteit weer vloeien dankzij een ontspanningsoefening. Stoelyoga is een opkomende manier van ontspannen, en dat is niet vreemd aangezien de gemiddelde Nederlander meer dan acht uur per dag zit. Met Stoelyoga leer je al zittend de hersenen nieuwe energie te geven. Zeker voor werkend Nederland is Stoelyoga een goede optie, want je kan het gewoon tussendoor doen. Zo kan je direct verder!

Wil jij leren hoe Stoelyoga werkt? Bekijk dan de gratis cursus Stoelyoga.

 

2. MindMappen

Op school en in het werkveld worden mindmaps gebruikt om een overzicht te maken van een onderwerp of een project. Mindmaps zijn niet alleen handig om te ontdekken, maar je kan er ook enorm creatieve dingen mee doen. Je leert er snel mee te werken, het werkt beter en het is ook nog leuk. Klinkt alsof er bijna geen nadelen aan zitten. In zowel persoonlijke en zakelijke situaties zijn mindmaps dus een leuke en efficiënte manier om te werken.

Wil jij leren MindMappen? Bekijk dan de cursus MindMap maken.

 

3. Filosofie en islam

Soms kan inspiratie vanuit de gekste plekken komen. Geloof is voor vele mensen een bron van inspiratie en creativiteit. Dat is niet vreemd aangezien godsdiensten gericht zijn op positiviteit en zelfontwikkeling. Er zitten bepaalde filosofieën en gedachten achter die onuitputtelijk ingezet kunnen worden om creatief aan de slag te gaan.

Wil jij leren over de filosofie en islam? Bekijk dan de cursus over filosofie en islam.

 

4. Handlettering

Handlettering is helemaal in tegenwoordig, en je ziet het onbewust bij iedereen thuis. Teksten op de muur zoals “Live the Life you Love, Love the Life you live” doen het altijd goed in de interieurs. Je kan ook zelf leren dit soort teksten te maken en er je creativiteit volledig op los te laten. Zo kan je bijvoorbeeld zelf de teksten verzinnen, materialen kiezen en zelf de letters maken.

Wil jij leren hoe Handlettering werkt? Bekijk dan de cursus Handlettering.

 

5. Digitale fotografie

Trek de wereld eens in om te ontdekken. Op zoek gaan naar prachtige foto’s is niet alleen goed voor de creativiteit, maar ook voor de gezondheid. Frisse lucht kan wonderen doen. Digitale fotografie maakt het maken van prachtige foto’s makkelijker dan ooit, en je wordt er ook nog eens stukken vrolijker van. Geen nadelen dus, behalve een prijzige camera.

Wil jij meer leren over Digitale Fotografie? Volg dan de gratis starterscursus Digitale Fotografie.

 

Wacht niet te lang en start vandaag nog met leren!

Artikel uit de categorie:
Ontspanning

0 Reacties op "5 cursussen om jouw creativiteit te verhogen"

  Geef een reactie op dit artikel

  Leer onbeperkt met Soofos Plus

  • Onbeperkte toegang tot honderden Nederlandse cursussen
  • Probeer 7 dagen volledig gratis
  • Maandabonnement vanaf €19 per maand
  Probeer gratis Meer informatie over Soofos Plus
  soofos plus cursussen op laptop
  Gemaakt met in NL © 2021 - Soofos B.V.