2017 is voor Soofos een succesvol jaar geweest. In een jaar tijd zijn we een bekende speler geworden in het e-learning landschap van Nederland. Om dit te bereiken hebben we een aantal dingen doorgevoerd op de site. Zo hebben we het design vernieuwd, management tools verbeterd en met Soofos Zakelijk een compleet nieuw platform gelanceerd. Speciaal voor dit eindejaars blog een overzicht van een aantal leuke statistieken over 2017!

 

Cursussen en instructeurs

Alle cursussen op Soofos worden aangeboden door externe professionals. Het aantal instructeurs op Soofos is in dit jaar dan ook enorm gegroeid. Er zijn ondertussen meer dan 160 instructeurs ingeschreven, die gezamenlijk 208 verschillende cursussen aanbieden. Dit levert een enorm aantal lessen op, namelijk 8.500!

 

Cursisten

De groei van Soofos is ook terug te zien in het aantal cursisten en de hoeveelheid cursussen die gevolgd zijn! Het streven is om op 1 Januari 5000 cursisten aan te tikken. Zoals het er nu naar uitziet gaat dit lukken. In 2017 zijn er in totaal 8.718 cursussen gestart door cursisten. En het blijft niet alleen bij het starten van de cursus. Samen hebben ze meer dan 52.562 lessen gevolgd op het platform.

De meeste cursisten volgen hun cursussen op de vaste computer (86%). Daarnaast worden cursussen vooral op de tablet bekeken (8%) en op de telefoon (5%). De cursussen bestaan voornamelijk uit video’s. Momenteel zijn er meer dan 4.200 video’s in het systeem, die meer dan 750 gigabyte aan opslag innemen. Dagelijks worden er meer dan 200 instructievideo’s bekeken op de site.

 

Bezoekers en social

Ook op Social media en het verkeer naar de website zien we een enorme toename. De drukste dag was op Black Friday, toen er meer dan 2.500 bezoekers op één dag naar de website toe kwamen. Op Facebook worden we gevolgd door 2.200 mensen, die daar regelmatig onze raadsels en dilemma’s oplossen.

 

Bedankt!

We willen graag alle instructeurs bedanken voor het vertrouwen in ons, alle partners die met ons samenwerken, iedereen die bijdraagt aan onze groei en natuurlijk de cursisten voor het enthousiasme tijdens het volgen van de cursussen. Wij gaan er alles aan doen om 2018 minimaal een even succesvol jaar te laten worden, en hopelijk jullie met ons!

8 februari 2018

0 Reacties op "Dit gebeurde er in 2017 op Soofos!"

Geef een reactie op dit artikel

top
  © 2018 Soofos B.V.